Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 451 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-01-24, 00:45 drużyna morska wedkarstwo.gralik.pl
panowie i panie tez ,jest propozycja stworzenia sportowej drużyny wędkarstwa morskiego mam zielone światło z pzw i teraz pytanie czy w naszych szeregach znajdują się jednostki u których medycyna zdiagnozowała niezwykle ciężką ,przewlekłą i szalenie uzależniającą chorobę zwaną potocznie dorszowanie lub surfcasting .jeśli tak to proszę o pilny odzew w niniejszym temacie wyleczenia nie gwarantuje bo to nieuleczalna choroba ale wspólna terapia grupowa może przyniesie jakieś efekty
za wszelkie efekty uboczne typu rozwody,ciche dni,bankructwa nie ponoszę odpowiedzialności
Ostatnio zmieniony przez gralik 2010-01-24, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 230 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-01-24, 10:03
Generalnie wali mnie to , co na to moja żona , bardziej obawiam się klasycznych dolegliwości typu rzyganie, sraczka i morska depresja potocznie zwana falową. Jestem skłonny skusić się na taki wypad , ale tylko dlatego , że wiem że będę z facetami z jajami, którzy nie pozwolą mi umrzeć na jakiejś spleśniałej krypie .
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Koło PZW: 38 Pomógł: 6 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 451 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-01-24, 14:18
spoko nie damy naszych krype też się dobrze wybierze tyle że ja tu pisałem o stworzeniu drużyny sportowej w wędkarstwie morskim takiej oficjalnej byśmy mogli startować w gp polski i wszelkich zawodach pzw z licencjami itd
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 230 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-01-24, 14:54
Ups....to sorki...ja sie nie piszę na takie przygody. Raz ...ewentualnie dwa mogę gdzies wyskoczyc na kuterek ,ale jako zawodowiec to odpada...nie chciałbym zrobić innym obciachu
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Wysłany: 2010-02-08, 22:46
co do sponsora to są prowadzone wstępne rozmowy ,obecnie trzeba przyjąć że finansujemy się sami by można było poważnie rozmawiać z sponsorem to musimy zacząć jeździć na zawody by móc go reprezentować i nie mówię tu o jakiś osiągnięciach sportowych tylko o udziale w zawodach -wiadomo że krakowa od razu nie zbudowano .więc małymi kroczkami do celu .jęśli jest ktoś zainteresowany to proszę w miarę pilnie pisać tu lub do mnie na PM bo do końca lutego muszę zgłosić zawodników .
Metoda połowu: wyprawy dorszowe
Koło PZW: kolo nr49 RESURSA
Wysłany: 2010-02-26, 14:51
fajnie by było się wybrać w kilka osób na dorsza ,bo jak się na krypie nie zna z 2-3uczestników, to nie ten klimat choćby nie wiem jak udany byłby połów , 13 -03 jak nic nie stanie na przeszkodzie to płynę z Gdańska ,w kwietniu wybieram się na Zatokę Pucką na Belonę ale bardzo fajne są połowy z plaży, są miejsca nad Bałtykiem gdzie można się w to bawić , wiem też w jakich miejscowościach można tanio przenocować ,można się zgadać w kilku i co jakiś czas odwiedzić jakieś dobre łowisko. jak znajdzie się jakaś chętna dusza to adres mojego e-maila jest na forum .....nara
Wysłany: 2010-02-26, 23:53
czym płyniesz z gdańska ?
surfcasting to rzeczywiście fajna sprawa ,i do tego jak już weźmie to wiesz że ryba
a jak będziesz się wybierał na rybki to daj znać na forum zawsze więcej osób widzi posta
Metoda połowu: wyprawy dorszowe
Koło PZW: kolo nr49 RESURSA
Wysłany: 2010-02-28, 08:46
siemka miesiąc niema znaczenia dorsza wędkować można cały rok wystarczy się zgadać w kilku zadzwonić[mam kilka namiarów na dobre łajby] i zabukować termin tj. 2-3 tygodnie od podjęcia decyzji i płyniemy co do finansów to trzeba bulić indywidualnie jest to koszt około 200 pln jednodniowej wyprawy z noclegiem latem nocleg odpada bo są krypy gdzie można wejść już o18-19 i przekimać ,bo latem na łowisko płynie się o godz 4-5 ,kolega na poście.... lodówa76 .....wspomina o założeniu drużyny i znalezieniu sponsora morze coś z tego wyjdzie, ale trzeba więcej chętnych i pomóc mu w sprawach organizacyjnych i bądźmy dobrej myśli że do końca roku drużyna powstanie bo na razie to jest za mało chętnych szkoda ale nie musi być drużyny do tej zabawy wystarczy karta do połowów w wodach morskich tj wszystkie kanały portowe ,wody terytorialne,wody przybrzeżne i chyba wody Mierzeji Wiślanej : można ją nabyć w każdym kapitanacie lub bosmanacie za18 pln na miesiąc -49 pln na cały rok. PANIE I PANOWIE idzie lato czas kije w pokrowce ładować i ruszać na podbój wód morskich siema