Jest to jeden z najciekawszych zbiornikow w woj. lodzkim, glownie wedkuje sie tam metodami gruntowymi. w dlugi weekend majowy zaczyna sie najazd niezliczonych lodek, a na nich spiningisci, pewnego orazu naliczylem 86 lodzi!!!
Jedno jest pewne na przykonie ze jesli ryba zacznie zerowac musisz sie przygotowac na naprawde niezle sztuki!
plocie 30-35, zadki kiedy trafialsie leszcz mniejszy niz 2kg, nie posiadam lodzi wiec nie nie bylo mi dane zapolowac na szczupola, a i co do bialej ryby to raczej preferuja nocke.
Reasumujac piekny duzy zbiornik, wart odwiedzin, mozliwosc przezycia przygody zycia, ale istnieje rowniez ryzyko powrotu bez brania! co mnie samemu tez sie kilka razy tam zdazylo.
pozdrawiam i zycze owocnych wypraw...
ja mam oplacona karte koninska, w podebicach wiec ja mam za free, co do lodzi nie wiem.
my podrzejdzamy od strony mola, jak jest na nim duzo ludzi znaczy ze sie cos dzieje i nocka moze byc ciekawa...