Witam mam pewna sugestie jako ze, jesteśmy dość mocno ze sobą związani proponuje wprowadzić pewne ograniczenia dla "gości" np. na łowiska dlaczego? A no dlatego żebyśmy mogli opisywać konkretne miejsca jakie ryby tam sa itp. co złowiliśmy i żeby przy okazji nie ściągać tam chmary ludu. Nie wiem czy dobrze to ująłem lecz liczę że, dobrze mnie zorzumiecie
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1429 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-06-20, 13:29
Powinno być właśnie coś takiego wprowadzone,że wiadomo jakiej ryby można się gdzie spodziewać i z miejscówkami i galerią ale trochę na innych zasadach im. miały by do tego działu dostęp osoby z powyżej 150 postów i które się udzielają na forum ponieważ przybyli nowi tzw. "goście" mogą się zarejestrować tylko dla tego działu,a nie na tym rzecz polega więc
czekamy inne spostrzeżenia........ co o tym sądzicie?????
Ja jestem najbardziej za myślę że, mamy tu kilkanaście/dziesiąt osób które maja dużo do powiedzenia na temat ich tajnych miejscówek a nie chcą się wypowiadać bo boja się tłumu nad woda. Takie ograniczenie zniwelowało by moje obawy przed w/w i nie tlyko moje...
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1429 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-06-21, 09:11
marabut napisał/a:
pewnym sensie kompendium wiedzy, czytam i staram się uczyć korzystając z doświadczenia innych
marabut na wstępie to uzupełnij profil!!!
Żadnych opłat nie będzie,ale z koro twierdzisz że tu uzyskujesz wiedzę to czemu tak mało udzielasz sie na forum?????? Podanie na tace wszystkich miejscówek i gdzie wstępują jakie ryby to każdy by tak chciał wskoczyć z doskoku,luknąć i jechać.........
Jak się tu udzielacie takich informacji dostaniecie.
Wiedziałem że, wcześniej czy później znajdzie sie taka osoba otóż drogi kolego jeśli zależy ci na typowo komercyjnym serwisie chodź nie ukrywam z dużą wiedza merytoryczna idź na portak wedk***.pl tu natomiast jest że, tak sie wyrażę ludność;] która jest ze sobą związana więc żadnych opłat nie będzie bo i po co?
EDIT: co do mojego problemu to polega na tym ze jeśli pwoeim publicznie na forum bez zadnej cenzury gdzie nalowilem ryb i jakie zajebiste miejsce to zaraz pól mięsiarzy tam sie zleci i zniszczy to miejsce takahe nie interesuje mnie twoja demagogia na temat malej ilości postów... czy opłat, bo jeśli ktoś biernie bierze udziałw życiu forum to dla niego nie problem
Metoda połowu: spławik, grunt
Koło PZW: Pęczniew
Wysłany: 2011-06-21, 15:38
krystian252 nie udzielam się, bo jak napisałem czyta. Jak będę dysponował wiedzą i doświadczeniem podzielę się na pewno.
Co do tych opłat, myślałem, że każdy zrozumie to jako żart i sarkazm. Niestety.
klmoszque nie obrażaj forumowiczów oceniając ich jako mięsiarzy. Jaka demagogia, o czym Ty piszesz.
Wracając do tematu, to uważam, że nie ilość postów (tych każdy może sobie nabić, np. zakładając temat pt. : opłaty za miejscówki ) ale ich jakość oceniana przez forumowiczów powinna być brana pod uwagę.
Pozdrawiam i życzę więcej humoru, mniej zacietrzewienia.
Moim skromnym zdaniem "wejściówka VIP na dobrą miejscówkę" to indywidualna sprawa każdego z Was.Macie ochotę to piszcie,nie to zostawcie sobie kawałek wody dla siebie.Ograniczenie na forum wejścia do "komnaty tajemnic" tych doświadczonych ilością postów to bzdura.Zaraz Ci mniej doświadczeni witali by się po 10 razy z każdym i pisali nic nie wnoszące posty do tematów.Tacy jak Ja mający nikłą wiedzę na temat wędkowania ale czerpiący mega przyjemność z siedzenia nad wodą i ciskania gumami czy innymi dobrami producentów sztucznych przynęt skąd mamy się czego kolwiek dowiedzieć jak nie od bardziej doświadczonych w tym fachu.Póki co tylko czytam,obserwuję,badam i staram się naśladować tych bardziej doświadczonych a być może jak będę w przyszłości posiadał jakie kolwiek umiejętności wędkarskie to chętnie się tym podzielę z innymi nawet tymi ,którzy mają 10 postów.Czy jeśli,któregoś z Was "postowców/zasiadkowiczów" zapyta o super miejscówkę kolega np: z pracy to co mu odpowiecie - wiesz stary powiedział bym Ci gdzie łowie ale NIE bo nie masz 150 postów na Graliku .Nie zacierajcie idei forum ....
Wiesz co? Ja także nie wiem wszystkiego o wędkarstwie bo to poprstu jest temat rzeka i wszystkiego nie da się wiedzieć... ale pytam i nie uważam sie za doświadczonego wedkarza ba; raczej za laika ponieważ mam tam ileś postów napisanych i nie łap mnie za słówka ponieważ, nie napisałem nigdzie że, forumowicze to mięsiarze temat dot. GOŚCI którzy, bądź co bądź nie sa jeszcze forumowiczami. Z rangami; w sumie dobry pomysł tylko żeby nie było tak że, admini zaraz będą mieli 1000 PW o przyznanie rangi VIP.
Metoda połowu: spinning, grunt, spławik
Koło PZW: nr 49 Resursa Pomógł: 4 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 244 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-21, 20:41
Panowie widzę że temat się rozwija może małe sprostowanko. Goście nie maja dostępu do ważnych miejsc na naszym forum nie mogą ich czytać itd. W momencie rejestracji dopiero dostają taka możliwość. Co do ograniczeń od ilości postów to wydaje mi się bezsensu gdyż stworzy się grupka "full post" i będzie wymieniać doświadczenia między sobą olewając innych użytkowników forum a nie o to chodzi w tym naszym pisaniu, aby była grupa "trzymająca władzę". Jeśli ktoś chce pisać o swoim łowisku to niech pisze napewno komuś się przyda, jeśli natomiast nie chce to niech zatrzyma to dla siebie.
Myślę że narazie tyle z mojej strony oczywiście czekam na inne sugestie dotyczące tematu może więcej użytkowników się wypowie na ten temat
Metoda połowu: spinning, spławik feeder
Koło PZW: koło nr 19 Politechnika Łódzka Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 154 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-21, 20:58
A co wy na taki pomysł aby zrobić tak, admin działu nich przyznaje takie "karnety" po wcześniejszym odpytaniu, czyli takiej ankiecie w której by było po co dla czego itd. a gralikowcy(czemu kojarzy mi się z radarowcy ?? ) aktywni czyli powyżej 100 postów (sensownych) byli by dołączani automatycznie, kieruje się tym iż że nowi adepci (np. ja) mają jeszcze słaba wiedzę aby się dzielić doświadczeniami a zrażają się do wędkowania przez to właśnie że nie mają dobrych miejsc, i tu by właśnie działało tak
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2011-06-21, 22:15
panowie przeczytajcie post gralika tam jest całe sedno forum chcesz to piszesz chcesz to czytasz a jak ci pasuje to bierzesz kije i jedziesz z fajnymi gościami nad wodę .z żadnych postów ,artykułów czy gazet nie dowiesz sie tyle co jednego wspólnego wyjazdu z kumplami nad wodę
pozdrawiam
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: spinning, spławik feeder
Koło PZW: koło nr 19 Politechnika Łódzka Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 154 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-06-21, 22:26
loduwa76 napisał/a:
panowie przeczytajcie post gralika tam jest całe sedno forum chcesz to piszesz chcesz to czytasz a jak ci pasuje to bierzesz kije i jedziesz z fajnymi gościami nad wodę .z żadnych postów ,artykułów czy gazet nie dowiesz sie tyle co jednego wspólnego wyjazdu z kumplami nad wodę
pozdrawiam
loduwa76 wiesz co otworzyłeś mi trochę oczy i dałeś nowe spojrzenie na sprawę dzięki
Panowie, nie dzielcie forumowiczów na równych i równiejszych bo za chwilę okaże się że tych "równiejszych" też będziecie dzielić na podgrupy. A najlepiej to wprowadźcie identyfikatory ze zdjęciem, legitymacją członkowską i obowiązkowymi składkami, acha i jeszcze obowiązkowe kwartalne sprawozdanie z pobytu nad wodą ...
Jest tak jak napisał loduwa - chcesz opisać swoje ulubione miejsce - opisz je na forum, chcesz je zachować tylko dla wybranych - napisz im na pw
Forum ma nam dawać radość z podzielania się z innymi swoimi doświadczeniami i wiedzą nie rodzić spory i podziały
takie jest moje zdanie
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2011-06-23, 02:13
Pan Kleks napisał/a:
Panowie, nie dzielcie forumowiczów na równych i równiejszych bo za chwilę okaże się że tych "równiejszych" też będziecie dzielić na podgrupy. A najlepiej to wprowadźcie identyfikatory ze zdjęciem, legitymacją członkowską i obowiązkowymi składkami, acha i jeszcze obowiązkowe kwartalne sprawozdanie z pobytu nad wodą ...
Jest tak jak napisał loduwa - chcesz opisać swoje ulubione miejsce - opisz je na forum, chcesz je zachować tylko dla wybranych - napisz im na pw
Forum ma nam dawać radość z podzielania się z innymi swoimi doświadczeniami i wiedzą nie rodzić spory i podziały
takie jest moje zdanie
pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks
Krótko i na temat.....nic dodać nic ująć.
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?