Metoda połowu: grunt,spławik
Koło PZW: 59
Wiek: 30 Dołączył: 16 Sty 2011 Posty: 106 Skąd: łódź,chojny
Wysłany: 2012-01-26, 19:16
Rozmawiałem z panem z Leszna i na 80% są porozumienia z Łodzią i Piotrkowem.
Prawdopodobnie zostały podpisanie po 30 listopada i nie są wypisane na zezwoleniach.
Jutro pan ma być u nich w związku i wszystkiego się dowiedzieć i da mi znać.
Jak wszystko będzie dobrze to ja tam wykupuje.
Metoda połowu: spining,spławik
Koło PZW: PZW "Kleń" Pabianice
Wysłany: 2012-01-28, 01:17
Ja chyba zostaje przy Sieradzu tu jest ponad pół Polski.Na Łódzkie łowiska i tak nie jeżdżę,wiec nic mi po Łodzi,Skierniewice tez rzadko,a nawet wcale.Bardziej zależy mi na Piotrkowie Kielcach,Sieradzu no i Koninie.W sumie 250zł jakoś przeboleje :)
Wysłany: 2012-02-08, 20:26
Po fali przejść wędkarzy z Łodzi m.in. do Leszna porozumienie z tym okręgiem zostało rozwiązane. Do tej pory porozumienie to obowiązywało i nie było ruchu wędkarzy dużego , dotyczyło to kilkudziesięciu osób w obu okręgach w ciągu roku. Niestety Panowie ,wedkarze sami strzelają sobie "w kolano" tymi "pielgrzymkami " . I zobaczycie że za moment nie bedzie żadnych porozumień w opcji zero. Powiedzcie uczciwie sobie, wędkujecie w Łodzi? Jeśli wędkujecie miejcie udział również złotówkowy. Rozumiem wedkarzy którzy niełowią na łodzkich łowiskach nie płacą bo dlaczego mają płacić za coś z czego nie korzystają. Ale jeśli łowią to dlaczego mieliby to robić "za frico"
A tak na marginesie to przecież te wody to tylko "kacze dołki" więc nie ma o co kopii kruszyć , zawsze można pojechac na Wartę albo "najrybniejszy zbiornik w Polsce " Jeziorsko
Pozdawiam
Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2012-02-08, 21:21
tlokkrzys, tylko zadaj sobie pytanie czyja to wina Najprościej zrobić kartę ogólnopolską ale wtedy wielu leśnych dziadków straciłoby intratną posadę.Dla czego mamy jeszcze 49 okręgów z PRL-u a przecież jest 16 województw.Zobacz gdzie idzie nasza kasa. Pensja prezesa wiceprezesa skarbnik ksiegowa itd.itd.Mozna o tym pisać bez końca a każdy opłaca tam gdzie jeździ na ryby najczęściej. Nie będzie porozumień skończy się opłacanie karty bo tańsze będą łowiska specjalne gdzie można obłowić sie do woli