Wysłany: 2011-05-12, 22:09
na Szczawinie malutki zbiornik na malince ale tam jest zakaz chyba ze masz szybkie nogi
ogólnie ja i tak ryb do domu nie zabieram wiec ja chętnie bym pojechał na hodowlany do ozorkowa 5zl wjazd SA fajne 10zl i możesz 10 wędek nawet to w Gliniku kolo Szczawina ale zbiorniki są ładne zadbane dozę zarybione minus jest taki ze co złapiesz jak chcesz zabrać płacisz ale ja nigdy nie zabieram do domu wiec dla mnie nie ma problemu
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1429 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-05-12, 22:27
Z tego co się dowiedziałem to na malince można wędkować,kolega tam łapał i miał kontrole ryb. i nic mu nie mówili, w lasku są następne 2 zbiorniki należące do leśnictwa,można tam połapać tylko nie zostawiać później syfu,a na Szczawinie w którym miejscu jest??? za zakrętem za kościołem gdzieś????
Wysłany: 2011-05-12, 22:59
hmm jak by ci to wytłumaczyć na przeciwko sklepu kolo kościoła jest droga prostopadle do sklepu i tam cały czas prosto po prawej tronie te kolo kościoła za zakrętem w lewo są hodowlane karpie 1m wody świeżo zarybiane małe sztuki a na święta doże wyciągają ;p zakaz łowienia i nawet łowić tam nie można no ja bym mógł w te sobotę bądź niedziele na malinkę są ładne amury 40cm ponad biorą na mirabelki z tego co kolega mi mówił jego tata jeździ tam co chwile w tych 2 stawach w lesie co są te pierwsze ładne okonki i baczki kiedyś tam małego leszcza na siatkę przez przypadek złowiłem jak łowiliśmy robaki dla ryb akw ale ogólnie malinkę Amury Baczki i Okonie na staw cyrkiego nie ma sensu iść co 10m jakiś dziadek z kijkiem i siatka drobnicy na obiad i co 2 przechodzień pyta biorą biorą biorą biorą biorą i starasz miejska ..
a tam na 15stkach co się ruszyło bo jak ja bylem to nic .. ;/ facet mówił ze od rana biorą
do 10m od brzegu spławik wariuje bo drobnica w niego non stop puka ;p
moim zdaniem woda dopiero kwitnie rośliny rosną a ryby głupieją raz -1 a raz + 30 temp powietrza i niestabilne ciśnienie
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1429 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-05-13, 00:25
Ja dziś byłem na krzywiu totalna lipa jeszcze tak nie było,wędkowałem na zimochowie tragedia drobnicy całe chmary,noi trochę za późno pojechałem bo gdzieś była 11 najlepiej to od 5:00-9:00 wtedy są najlepsze brania a później to jak się trafi....... a dzień wcześniej próba ze spinem szczupaczki po 30cm. możliwe że ryba we większości jest już wyłapana i wszyscy się przerzucili na miejski.... a tam to trochę przypał wędkować
Co do soboty to nie dam rady może w inny jakiś dzień bo mam wyjazd do Lubienia Kujawskiego na wędkowanie
Metoda połowu: spinning, spławik, grunt
Koło PZW: koło 49 Resursa Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 182 Skąd: łódż-Radogoszcz
Wysłany: 2011-05-15, 10:38
byłem dwa tygodnie temu na malince z koleżanką i przy okazji wziąłem przy okazji sobie spina ale kicha straszna same okonie pistolety tam podobno dobrze z białą rybą i dużo osób wędkujących