Metoda połowu: grunt/splawik
Koło PZW: koło Mykonów PZW Częstochowa Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 105 Skąd: Łódź -WIDZEW
Wysłany: 2010-06-30, 11:03
Dragon napisz troszkę co to za miejsce ,głowi jakieś , zakola ,doły ,na białą rybkę czy na drapieżnika co i jak bo w razie czego nie wiem jak sie przygotować bo z Wisły to ja tylko Drwały znam jako tako
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-06-30, 17:00
włoski napisał/a:
Dragon napisz troszkę co to za miejsce ,głowi jakieś , zakola ,doły ,na białą rybkę czy na drapieżnika co i jak bo w razie czego nie wiem jak sie przygotować bo z Wisły to ja tylko Drwały znam jako tako
A więc.....miejsca są różne ...można zasiąść gdzie sie podoba. Nie ma główek bo to jest lewy brzeg Wisły na wysokości mostu w Wyszogrodzie......Można się tam zasadzić na białą rybę .....można też na drapieżnika. To jest Wisła ....rzeka nieprzewidywalna . Feeder lub spławikówka....to są sprawdzone metody.Na noc ciężkie gruntówy... Można też pospiningować. Jak są jakies pytania to walcie śmiało...........
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Koło PZW: koło Mykonów PZW Częstochowa Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 105 Skąd: Łódź -WIDZEW
Wysłany: 2010-06-30, 19:31
To oznacza ,że byleś w tym miejscu nie raz ,rezultaty były jakieś poważne?? chodzi mi o ryby a zwłaszcza o suma bo nigdy mi nie było dane złapać zresztą nawet nie mam sprzętu.Ai czy dojdzie się sucha nogą czy lepiej jakieś wodery mieć
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-06-30, 21:57
włoski napisał/a:
To oznacza ,że byleś w tym miejscu nie raz ,rezultaty były jakieś poważne?? chodzi mi o ryby a zwłaszcza o suma bo nigdy mi nie było dane złapać zresztą nawet nie mam sprzętu.Ai czy dojdzie się sucha nogą czy lepiej jakieś wodery mieć
Co Ci się tak na marudzenie zebrało.... ? Jedziemy na ryby .....chcemy miło spędzić czas i zintegrować się z jak największą rzeszą forumowiczów. Tak jak napisałem wcześniej ....jest biała ryba i jest drapieżnik....trzeba zarzucić zestawy i .........łowić. Inaczej się nie da Na wszelki wypadek weź jakieś gumowce, bo to po tych powodziach różnie może być.......
Potrzebne będą białe robaki , pinka,kukurydza i na nockę rosówki......Zanęta wystarczy zwykła na leszcza , ale ja dodaję do niej jeszcze wanilię. Koszyczki zanętowe w ciężarach od 30g do 100g w zależności od tego w jakich warunkach będziemy łowili. Zestawy wiążemy mniej finezyjne niż dotychczas .....z uwagi na to że przyjdzie nam walczyć z rybą i z........nurtem Wisły. Ja na moich feederach mam nawleczoną żyłkę 0.25 , przypony natomiast 0.16 i 0.20.
Wysłany: 2010-07-01, 18:23
no i lipa muszę iść do pracy ,a się kur.. tak napaliłem zawsze coś w łeb weźmie , może się co zmieni ale nie ma chętnych żeby się zamienić w pracy ,na ten czas nie jade:(
Wysłany: 2010-07-01, 19:10
włoski napisał/a:
no i lipa muszę iść do pracy ,a się kur.. tak napaliłem zawsze coś w łeb weźmie , może się co zmieni ale nie ma chętnych żeby się zamienić w pracy ,na ten czas nie jade:(
Stary zwolnij........wyjazd dopiero o 16-ej w sobotę.Przecież nikt w tym kraju w soboty o tej godzinie nie pracuje .Jak coś , to poczekamy na Ciebie gdzieś na trasie i będzie git..........
Metoda połowu: spinning, spławik, grunt
Koło PZW: koło 49 Resursa Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 182 Skąd: łódż-Radogoszcz
Wysłany: 2010-07-01, 21:24
dobra panowie ja jestem gotowy na wyjazd jutro tylko przelew zrobię na konto okręgu Mazowieckiego tylko czekam na chętnego kto weźmie mnie do swojego samochodu..
Wysłany: 2010-07-02, 15:42
Ano widzisz Piotress tak to już jest z umawianiem się na ryby.....Prawdę mówiąc jest to ostatni mój post odnośnie jakichkolwiek zlotów czy wspólnych wyjazdów na ryby. Nie ma sensu .........nie ma tu wędkarzy aktywnych.....Na dzień dzisiejszy wiem ,że ja i Sumo jedziemy .....co dalej nie mam pojęcia. Trudno tu się dogadać..............
Metoda połowu: spinning, spławik, grunt
Koło PZW: koło 49 Resursa Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Gru 2009 Posty: 182 Skąd: łódż-Radogoszcz
Wysłany: 2010-07-02, 15:45
wiem wiem tylko ja sie napalilem wszystko zakupiłem tylko kwestia żebym sie jakos zgadac żeby ktoś podjechał do mnie na Radogoszcz albo sie inaczej jakoś zgadać ostatni wypad z wami na Rydwan był udany chciałbym więcej takich wypadów.
Wysłany: 2010-07-02, 16:19
No ale widzisz chłopie że nie ma tu z kim gadac i z kim sie na poważnie umówić na ryby. Czarny scenariusz , ale prawdziwy. Zimą , jak nikt nie jeździł na ryby ,to wszyscy przed komputerem siedzieli i pierdoły wypisywali , że fajnie było by sie zlotami zająć.....itp. A teraz wszyscy nagle poznikali.Idę o zakład ,że tak będzie do pierwszych przymrozków Potem już wszyscy będą aktywni.........