Metoda połowu: każda
Koło PZW: 50
Wysłany: 2010-10-10, 10:13 Zasiadka na miętusa.
Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem.Nie jestem znawcą tego gatunku ani poławiaczem tej rybki i dlatego chętnie bym skorzystał z towarzystwa kolegów którzy mają już jakieś doświadczenie w połowach tej rybki.Pogoda myślę że dopisze bo mam na myśli przyszły weekend tzn 16-17 październik by zrobić zasiadkę na tą właśnie rybkę.Miejsc nie znam ale z forum dowiedziałem się że może być rzeka Warta poniżej tamy a nawet Bzura w okolicach Łowicza.Może ktoś z kolegów byłby chętny na taki wypad więc czekam na propozycje-sugestie-rady.Gdyby się nie udało to zaryzykuję sam z tym że na pewno Warty nie zahaczę ale może Bzura..Pozdrawiam wszystkich tych wędkujących i niewędkujących
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-10-10, 13:26
jestem za nawet niedawno gadaliśmy z dragonem na temat zakończenia tegorocznego sezonu wypadem na miętusa niestety nie posiadam doświadczenia w poławianiu tej rybki i tak samo oczekuje na wszelkie wskazówki i porady
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-10-11, 18:23
No to co robimy chłopy????????? Kończymy ten sezon razem ...czy każdy z osobna?? .........Dobrze by było choć raz spotkac sie w wiekszym gronie na rybkach.....Zachętą może bedzie własnie zasiadka na miętowego........Albo od razu umówmy sie na balety ...do SZAFY...
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Metoda połowu: każda
Koło PZW: 50
Wysłany: 2010-10-11, 19:38
Mam nadzieję, że jakoś noc można przetrzymać-paląc ognisko lub zjechać wcześniej do domu w ostateczności... Oczywiście napoje wskazane ale nie dla kierowców Poza tym świetna pora na sandacza więc proszę kombinować z czasem i chęciami na rybki. Alternatywą jest spotkanie na baletach tak jak napisał DRAGON ale myślę, że jeszcze za wcześnie by sezon zakończyć.Nie było czasu w lato to może teraz się znajdzie byśmy się spotkali.Jeśli miętus odpada to może wypad na Bzurę w okolice Kompiny bo tam też są niezłe miejscówki a i miętus też się czepia..Tak więc obserwuję temat i zobaczymy co z tego wyniknie
Metoda połowu: spławik
Koło PZW: Kleń Sieradz Pomógł: 3 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 534 Skąd: Łódz
Wysłany: 2010-10-11, 21:46
Jestem za już ładuje akumulatory do fotoaparatu ,a na miętusa to obowiązek a wstyd nie pojechać,czekam na propozycje ja jako emeryt to mam czasu wiele aż za wiele.
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-10-14, 20:15
w tą sobotę może uda mi się wyskoczyć na Bzurę ...niedaleko ujścia do Wisły. Jak będzie w miarę atrakcyjnie natychmiast zdam relację i spróbujemy rozpatrzeć propozycję Bzury na miętowa zasiadkę..... Ale chętnych to za wielu nie widzę.....chyba że się mylę
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?