Co myślicie o dużych woblerach z grzechotką w środku,czy ten patent czasami nie spłoszy naszej zdobyczy?Mam trzy takie i jeszcze nigdy nic nie złapałem na nie,dlatego zastanawiam się czy czasem nie uruchomić tych kulek jakimś klejem.Ma ktoś grzechotnika który jest w miarę łowny?
Jachu Ryby będą czy nie będą trzeba zawsze machać wędą
Metoda połowu: grunt spławik spinn
Koło PZW: SUM 54 Wyszogród
Wiek: 24 Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 14 Skąd: Łódź Widzew
Wysłany: 2010-03-25, 22:48
szczerze to moje wszystkie szczupaki jakiee złapałem w ostatnim sezonie to były tylko i wyłącznie na wobka z grzechotką,Kamatsu,na jeden jedyny typ mały szczupaczek ,a obławiałem innymi przynętami blachami gumami zwykłym woblerem i nic ,Kamatsu z grzechotka okazał sie najskuteczniejszy
No proszę w końcu kolega łowi na grzechotnika. Jaka jest praca wobka Kamatsu,tonący,pływający na ile schodzi i jak możesz to napisz jak go prowadzisz
Jachu Ryby będą czy nie będą trzeba zawsze machać wędą
Metoda połowu: grunt spławik spinn
Koło PZW: SUM 54 Wyszogród
Wiek: 24 Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 14 Skąd: Łódź Widzew
Wysłany: 2010-03-27, 20:56
Ja nie jestem ekspertem od sipiningu łowie dopiero na ta metode 4 sezon .ten wobek jest pływający, ja na swoim łowisku prowadze go 20-30 cm nad powierzchnią wody,doma sposobami ,z reguły zwykle prowadziłem go powoli płynnym ruchem raz troszkę szybciej raz wolniej,ale ostatnio spróbowałem czegoś innego i sie opłacało tzn po zarzucie 10 sekund daje mu na to aby sobie podryfował nastepnie dwa pełne ruchy korbka kołowrotka-w miare energiczne chwilka az wypłynie i spowrotem 2-3 ruchy pełne kreciołkiem,i zauwazyłem ze ten 2 sposob na moim łowisku się sprawdził lepiej,w tym sezonie bede miał okazje potestowac na innych łowiskach,zobaczymy jak bedzie lepiej:)
A praca tego wobka bardzo mi sie podoba płynna i agresywna:nazywa się Kamatsu Killer Pike i tylko 10 zł kosztuje