Dziś bawiłem się w off-road w okolicach zalewu Sulejowskiego od strony portu widziałem kilku amatorów ze świdrami nie wiem z jakim skutkiem.
Co do grubości lodu to miałem obawy po przejściu ok 20 metrów w głąb zalewu troszkę trzaskało więc się wycofałem.
Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2011-01-01, 18:55 Re: Gdzie na lód ?
Sulejów lud gróby i piękny leszcz oczywiście spławik albo metoda B.Bartona Polecam również Przykone kapitalny okoń i piekna płoć lód gruby byłem 4 razy .Dla lepszych speców proponuje poszukac złociutkiego jest cholernie silny i okazałych rozmiarów. A uwierzcie ze warto bo nie jedna złka 0,16 nie daje rady.
Byłem dwa razy na jeziorku Kromyszewskim przy Chodeczy łowiłem na błystki podlodowe pasiaki brały gdy trafiliśmy w ich miejsca postojowe.Trafiały się sztuki po ponad 20 cm więc frajda na maxa!Na lodzie byłem pierwszy raz i od tego roku sezon będzie trwał przez 12 miesięcy.Jutro rano znów lecimy już nie mogę się doczekać dobrze ,że mrozi bo w czwartek lód miał ok 12 cm miejscami nawet mniej.
zezwolenia kupywałeś w Chodeczy??w sklepie wedkarskim??
jak będziesz zobacz co sie dzieje na jeziorze Chodeckim na przeciw cmentarza lub w zatoce wiza wi mola Chodeckiego
wróciłem dziś 30 pasiaków!
dwa 27 cm jeden 25cm reszta kilka 20,18.
Było milutko na Chodeczy nie byłem ale z informacji miejscowych ostatnio niewiele się dzieje na innych przyległych jeziorkach.
Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2011-01-31, 08:05
Panowie idzie odwilz bedą brałe złociutkie.Byłem w piątek i w niedziele na sulejowie.Piatek był kiepski cisnienie wysokie tylko jedno branie i jeden leszczyk ok 0,5-0,7kg a u kolegi wypięcie przy samym otworze.W niedziele to juz inna bajka pięc zerwanych jeden wyjęty ok 1,0-1,2kg.Mówimy ze te zerwane to zawsze najwieksze ale jednego mogę oszacowac na 3-4kg ryby nie zcinały sie tylko wypluwały chaczyk nawet ten wyjęty go wypluł .Ale najwazniejsze to ile było adrenaliny.Foty dodam pózniej