FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

PRODUCENT PRZYNĘT WĘDKARSKICH

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie na lód ?
Autor Wiadomość
Pan Kleks 

Wysłany: 2011-12-04, 18:35   

Ja w zeszłym roku zainwestowałem w nowy świder
Blaszek i mormyszek niby nigdy "nie za wiele" ale jeszcze nie zwiększałem zapasów ;-)

pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2011-12-04, 19:41   

obawiam się że wtym roku to lodu nie będzie wcale :lol:

Korba w Bani

Wysłany: 2011-12-05, 12:27   

loduwa76, Pewnie tak będzie.

krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2011-12-05, 21:28   

Albo jak będzie miała zaczynać się wiosna to będzie środek zimy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pan Kleks 

Wysłany: 2011-12-05, 22:06   

Krystian,
może nie będzie tak źle ;-)

Styczeń bardzo kapryśny

Początek nowego roku nie przyniesie większych zmian w pogodzie. Nadal będzie wilgotno z temperaturą balansującą raz na plusach raz na minusach. Będą okresy z opadami śniegu i z deszczem. Często będą przechodzić fronty atmosferyczne, a więc nie obejdzie się też bez silnego wiatru i nagłych wahań ciśnienia. Pogoda będzie jednym słowem bardzo zmienna, a tym samym będzie sprzyjać grypie.

Luty ciepły i mokry

W lutym zima znajdzie się w odwrocie i to znacznie wcześniej niż zazwyczaj. W drugiej połowie miesiąca będziemy mieć sporo dni ciepłych. Wysokie temperatury będą związane z układami niżowymi, a co za tym idzie musimy się liczyć z silnym wiatrem i częstymi opadami, zarówno śniegu, jak i deszczu.

Marzec bardzo ciepły i suchy

Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym.

Kwiecień gorący i suchy

To będzie bardzo ciepły miesiąc, ponieważ temperatury będą wyższe od średniej wieloletniej. Poczujemy pełnię wiosny. Zachmurzenie powinno być niewielkie, nadal utrzymywać się będzie susza.

Maj bardzo gorący i suchy

Niewykluczone, że już w maju nadejdą pierwsze upały. Największe ich prawdopodobieństwo mieć będzie miejsce w województwach wschodnich i południowych naszego kraju. Podobnie jak poprzednie miesiące, w maju nadal będzie sucho i słonecznie. Powrót suszy, tym razem znacznie dotkliwiej da się we znaki wegetacji roślin.

[www.twojapogoda.pl
Ostatnia aktualizacja: 28 listopada 2011]

Korba w Bani

Wysłany: 2011-12-05, 22:46   

Z 3 dni temuzapowiadali śnieg ,ja sie pytam gdzie on jest?? Jak oni nie potrafią przewidzieć pogody na 3 dni do przodu ,to z tą całoroczna tym bardziej nie dadzą rady.

Piotress 
jak coś to pisać gg 9220616

Metoda połowu: spinning, spławik, grunt
Koło PZW: koło 49 Resursa
Wysłany: 2011-12-06, 00:18   

w tym roku bedzie marna zima chyba a co wędkowania podlodowego ze dwa lata już nie siedziałem na lodzie :)

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2011-12-06, 00:32   

oby ta prognoza się nie sprawdziła przy obecnej suszy i braku śniegu większość rzek zamieni się w strumyki już teraz jest bardzo żle ryb nie będzie jadło podrożeje normalnie kaplica :-(
a nawiasem mówiąc ciekawe ile bedziemy płacili za rope bo już teraz boli koszt paliwa przy naszych wyprawach :evil: :evil: :evil:

ostatnio żona stwierdziła że będę żadziej jeździł na ryby wszystko przez koszty paliwa :roll: więc stwierdziłem że ma rację (i tu był lekki szok )po prostu wyjade 1-ego wróce 30-ego :lol: :lol: :lol: i o to tak zamiast 800 km przejade tylko 200 czysta oszczędność :-P :lol: ;-) ;-)

krystian252 

Wysłany: 2011-12-06, 01:21   

No z paliwem to masakra :-( ropa droższa o 10gr. od benzyny u mnie na st.Bliska a mało tego 3-4 razy dziennie inna cena :-/ Ciekaw jestem ile jeszcze pójdzie do góry po nowym roku :cry:

pietrek 

Metoda połowu: spinning, spławik feeder
Koło PZW: koło nr 19 Politechnika Łódzka

Wysłany: 2011-12-07, 06:51   

Jeszcze jak ktoś ma mały samochodzik to można przeżyć ale jak ktos ma kołybeł nie wiem bmw z v8 to już na rybki hmm wolał bym rowerem ;P a co do zimy to oby była żeby poziom wody się podniósł ale żeby nie była taka długa i bardzo mroźna,bo mi się już bez rybek nudzi :lol:

Pan Kleks 

Wysłany: 2011-12-07, 08:55   

Pietrek, zimą zakładaj do roweru "zimówki" a i o łańcuchach pamiętaj bo może Cię na tych rybach śnieżyca zaskoczyć.
A na poważnie - wciąż jeszcze są benzyniaki, do których można założyć LPG. Co prawda zaraz krzykną niektórzy ze gaz do kuchenek, inni że "ropa" do traktorów, a jeszcze inni że benzyna to tylko do zapalniczek :lol:
Ale - żeby nie było że nie na temat - Koledzy, obojętnie czym, najważniejsze żebyśmy dojechali na miejsce (oczywiście także zimą - na lód), żeby było nam dane cieszyć się pięknem przyrody. Żeby i ona nas nagrodziła wspaniałymi przeżyciami nad wodą.

pozdrawiam serdecznie - Pan Kleks

skrzypek 

Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2012-02-10, 15:45   

Panowie można śmiało stapać po lodzie byłem dwa razy :lol: w niedziele u Jaroty i wczoraj na Sulejowie.U Jaroty oprócz mrozu brały smarkacze ledwo wymiarowe którymi po minucie można było gwożdzie wbijać a na Sulejowie było licho tylko pięć dwudziestaków i masa wędkarzy.W przyszłym tygodniu skoczę na leszcza jak tylko trochę mróz zelżeje :mrgreen: Grubość lodu jakieś 35cm. :!: Uwaga przy przepompowni jest zgorzelina i można łatwo się zamoczyć nigdy nie zamarza. :!:

Piotress 

Wysłany: 2012-02-11, 16:55   

ja byłem w niedziele na arturowku kilka okonkow na blaszke i mormyszke ale sama drobnica .. na sulejow bym sie wybral ale nie ma sie z kim wybrać..

krystian252 

Wysłany: 2012-02-11, 17:50   

A ja nigdy nie byłem na lodzie by wędkować :-D zmarzły jestem :-| chętnie bym się wybrał też na takie wędkowanie ale dopiero pod koniec nast. tygodnia bo we wtorek mam egz.na prawko to po nim można było by skoczyć.

Piotress 

Wysłany: 2012-02-11, 18:53   

ja też wytrzymały nie jestem kwestia temperatur i dobrego ubioru i można siedzieć kwestia przyzwyczajenia dla niektórych to sezon pod lodowy to podstawa wędkowania ...

Odpowiedz do tematu