FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

grafika reklamowa, reklama, poligrafia

Poprzedni temat «» Następny temat
jak łowić i czym :-)
Autor Wiadomość
klimoszque 

Metoda połowu: grunt/splawik/spinning
Wysłany: 2011-01-05, 15:37   

a ten karpik "to na co był " złowiony?

BODZIO-XT 

Metoda połowu: każda
Koło PZW: 50
Wysłany: 2011-01-05, 21:53   

Mormyszka + ochotka.Typowy zestaw zimowy.Napewno żadne szarpaki itp bo na tym zbiorniku nie da się tak łowić.Zbyt duże zainteresowanie kibiców i innych wędkarzy ;-)

BODZIO-XT 

Metoda połowu: każda
Koło PZW: 50
Wysłany: 2011-01-09, 10:40   

:arrow: Dzięki za info Skrzypek ;-) Zebranko ma być w następną niedzielę czyli 16 stycznia i jak już dowiem się co i jak to wyśle na priv wszelkie info.Dziś pójdę na rekonesans czy ktoś łowi chociaż jest tyle wody że można fikać kozły zanim dowiercisz dziurę :mrgreen: Jak coś to spotkamy się w Strykowie na zebraniu.A rybki super.To jest łowienie podlodowe ;-)

gralik 
administrator

Metoda połowu: spinning, grunt, spławik
Koło PZW: nr 49 Resursa
Wysłany: 2011-01-09, 11:14   

Po zdjęciu widzę że się znamy :-) łapałeś kiedyś papugę u Kingi jak sobie kupiła ;-)

limahl 

Wysłany: 2011-01-09, 12:52   

Skrzypek nigdy nie zawodzi jeśli o wędkowanie pod lodem, to jego najwspanialsza chwila i pora
jak sie lod pojawia to sie gorączkuje by jechac i wtedy nie ma zadnych dla niego przeszkód

skrzypek 

Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2011-01-11, 08:21   

Widze ze znam tu kilka osób :lol: Gralik już sobie kojarze taka tak znamy się ;-)

skrzypek 

Metoda połowu: Wszystkie
Koło PZW: Sieradz
Wysłany: 2011-01-11, 12:17   

Napisze parę dobrych rad bo widze ze mój poprzedni post wywaliło.Dużo nie muszę pisac bo loduwa76 :arrow:
napisał juz prawie wszystko.Ja moge tylko powiedziec jak ja łowie a robie to już ponad 10 lat i ;-)
uczę się nadal to robić.
Moja ulubiona rybka to leszcz oczywiście zbiornik Sulejów-betony bo o tej porze miejscowi sypia tam bogato w dziury i leszcz podchodzi.Pamietajcie zeby nie siadać w zaznaczonych przeręblach bo skończy sie to awantura. :evil:
Wiercimy duże otwory na kształt lornetki tak mozemy według przepisów bo duży złoty przez jedna dziurke nie przejdzie.Niezbędny jest tam zanętnik do punktowego nęcenia woda ma duży uciąg i wrzucanie kuli jest strata zanety bo zanecimy sąsiada.Pamietajmy o ciepłym ubranku bo kilka godzinek trzeba powędkować ja kupiłem sobie na gwiazdkę kombinezon z którego jestem zadowolony przyda sie również na dorsze ale nie bede niczego reklamował. :lol:
Ja zanęcam dwie dziury tylko nie przesadzajmy bo to nie lato ,zyłka 0,16 chodź pierwszego leszczaka wycholowałem na 0,10 ale ile było zachodu i strachu.Szwagier w Nowym Roku własnie stracił pięknego na przyponie 0,10 i obszedł sie tylko złościa.Jedna wedka na spławik druga oliwka metoda B.Bartona podam link na końcu.
Spławik 1-1,5g. ktos powie ciężki ale spowodowane jest to uciągiem przy lżejszym spławiku nasza przynęta zamiast w dziurze bedzie 3 metry dalej.Spławik tak dociążamy aby był 3 cm pod woda wtedy nie bedzie obmarzał a branie widac bardzo dobrze.Na chaczyk zakładam najczęściej duży pęczek ochotek ale to nie reguła bo i na białego czasami gryzie,zaneta podstawowa to jockers.Druga metoda to zwykła oliwka z krętlikiem ale ja opisze innym razem.Z doświadczenia wiem ze najlepiej biorą na odwilży.Co tu więcej pisać trzeba próbować.Ja swojego pierwszego złapałem po kilkunastu wypadach a jaka była frajda 12m. wody pod nami i chol złotego 3,100 na 0,10 zyłce lecz bez osęki nie było szansy podebrania rybki lud miał pół metra grubosci tamtej zimy. :mrgreen: Wkurzające jest gdy ktoś 5 metrów od Ciebie łapie a ty nie masz nawet brania :-x wtedy podglądajmy miejscowych i analizujmy błedy.
Na mormyszkę nigdy leszczy nie łowiłem wiec nie bede o tym pisał chodz tamtej zimy kolega miał dwa na Przykonie
których nawet nie mogł poderwac.Takich okazow wszystkim życze i nie wieszajmy wedek na kołku bo zimą mimo mrozu jest wspaniałe wędkowanie.Pozdro dla wszystkich lodowców :-D

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2011-01-11, 15:10   

patent z tym spławiczkiem idealny i takie proste rozwiązanie a tak wpieniało mnie marznięcie spławika że po kilku wypadach zrezygnowałem w ogóle z spławika
prosimy więcej takich foto relacji jak patrzę to w domu nie mogę usiedzieć :-P

Odpowiedz do tematu