FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

grafika reklamowa, reklama, poligrafia

Poprzedni temat «» Następny temat
zestaw na plaze oraz kanal
Autor Wiadomość
klimoszque 

Metoda połowu: grunt/splawik/spinning
Wysłany: 2010-07-19, 16:45   zestaw na plaze oraz kanal

witam mam pytanko który zestaw będzie lepszy nad morze łowienie z plaży oraz kanał feederem do 150 CV wiec to raczej będzie delikatne łowienie żyłka 35 przypon 22-25 haczyki 4-6 ciężarek myślę ze do 80 gr tak dumałem i trochę czytałem i naryswoalem 2 zestawy pomożecie ?
a moze jakies inne propozycje

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2010-07-19, 18:27   

na plażę proponuję na początek zestaw 2 z drobnymi modyfikacjami zestaw z jednym hakiem jest łatwiejszy do opanowania (oczywiście pomijam aspekt prawny stosowania dwóch haków - tylko i wyłącznie płastugi ) z jednym przyponem masz prawie zero splątań i tak będziesz się skupiał w dużej mierze na odległości a zapewniam że uzyskanie odpowiedniej odległości wcale nie jest tak proste przy użyciu federka .co do zestawu to proponuje zakupić specjalną żyłkę tak zwaną kończynkę do łowienia z plaży ona ma jeden koniec grubszy który płynnie przechodzi w cieńszą żyłkę o ile dobrze pamiętam to z początkowego 0.60 płynnie przechodzi do 0,28tu masz linka to jedna z najlepszych są tąńsze które spokojnie powinny wystarczyć na urlop
http://www.wedkarskisprze...products_id=967
bo twoja o35 będzie stawiała duży opór i daleko nie rzucisz bezpośrednio na żyłkę dajesz stoper gumowy ten największy potem krętlik i następny stoper na końcu krętlik z agrafką do mocowania ciężarków ,ciężarki jak nie będzie mocno wiało to 60 -80 gram tylko te areodynamiczne .do krętlika wiążesz przypon z hakiem tak 25-35cm dobrze jest dać od strony krętlika rurkę termokurczliwą tak 8-10 cm odsunie ona przypon od linki głównej rozmiary chaków mogą być tylko stosuj te z mikro zadziorami do trzymania przynęty .to taki najprostszy zestaw na plażę ale mi się sprawdził

co do kanału to proponuje typowy zestaw federowy obowiązkowo z koszyczkiem co prawda miejscowi będą patrzeć z politowaniem ale zapewniam że skuteczna metoda jak trafisz w przynętę to sukces murowany

klimoszque 

Metoda połowu: grunt/splawik/spinning
Wysłany: 2010-07-19, 18:43   

a czy na kanał sprawdzi się sprężyna z rurka antysplontaniowa bez obciążenia jeśli tak to jaki haczyki? na kanał? na przynętę chce wrzucić krewetki i dendrobium czy dendrobena nie pamiętam jak to się pisze. czy jest coś co powinienem wiedzieć np na plaży skąd mam wiedzieć gdzie zaczyna się pierwszy dołek i czy wystarczająco daleko rzuciłem? na kanale czy można łowić w porcie na kanale? będzie to moja 1 wyprawa wędkarska tego typu wiec nie chciałbym jakiś błędów popełnić które z góry skazały by mnie na niepowodzenie aha jak to jest z tym wykupowaniem zezwolenia czy jak pojade przez kolobrzeg to wszystko zalatwie na miejscu?
taki ciezarek sie nada?
http://www.wedkarskisprze...products_id=968
http://www.wedkarskisprze...products_id=969

loduwa76 

Wysłany: 2010-07-19, 19:18   

na kanał portowy to proponuję koszyczek zanętowy nie sprężynę koszyczki takie jak na rzekę czyli albo trójkaty ,albo kwadraty ciężar dobieraż do uciągu wody
przynęta to garmela -krewetka bałtycka, gnojaczek,dendrobena ,filety z tubisa -to na kanał
na plażę filecik z tubisa ,czerwony robak ,krewetka nie wytrzyma rzutu.
jak staniesz na wydmie to będziesz widział ciemne i jasne pasy wody jasne to wypłycenia najlepsze do połowu to ciemny pas wody zaraz za drugim wypłyceniem ale jest doś daleko od brzegu i nie wiem czy dorzucisz możesz próbować za pierwszym wypłyceniem
wszelkie formalności załatwisz w kołobrzegu wszystko masz opisane tutaj
http://www.wedkarstwo.gra...kiego-vt294.htm
jak plaża to tylko na nockę najlepiej poszukaj kogoś kto wędkuje z plaży to już połowa sukcesu .
i nie zapomnji zabrać dwóch rurek kanalizacyjnych fi 50 jako podpórek
na wędki

loduwa76 

Wysłany: 2010-07-19, 19:22   

ciężarki jak nie będzie wiało mocno to takie nie muszą być powlekane chodzi o kształt dobrze i daleko latają
http://allegro.onet.pl/it..._80gr_nowe.html

krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2010-07-19, 22:08   

d08d3950

Odpowiedz do tematu