Koło PZW: nr 3 Górnik
Wysłany: 2010-10-16, 16:32 Jaki kołowrotek do karpiówki
Witam
Posiadam wędkę "DRAGON Mastery camou carp pro 3,90m 3 1/4 lbs" dwu częściowa i chcę dokupić jakiś dobry kołowrotek na ciężko, żywca lub martwą rybkę. Link do strony o wędce http://www.centrumorka.pl...ct&prod_id=6100
Na kołowrotek mogę przeznaczyć tak 150-200 zł, chociaż proszę o pisanie drożych bo może uda się gdzieś dostać taniej
Zastanawiam się nad dwiema opcjami :
1. Jaxon amado axl 400
2. Okuma distance Carp 60 Pro
Prosiłbym o wypowiedz osób co miały doczynienia ze sprzętem lub takich co używają inny naprawdę są zadowoleni
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2010-10-23, 20:30
O Jaxonie zapomnij.....unikaj tego jak diabeł święconej wody.....
W tym przedziale cenowym śmiało i z pełną świadomością polecam Ci sprawdzone kołowrotki karpiowe....
ABU GARCIA 103 FR wolny bieg...
ABU CARDINAL 105 FR również wolny bieg...
SHIMANO BAITRUNNER ST 6000 RA
SHIMANO BAITRUNNER ST 10000 RA
Dobrze by było, żebyś miał możliwość obejrzenia sprzętu w realu....wtedy sam ocenisz i dokonasz wyboru tego co Ci dobrze ,,leży" w dłoni.....Pozdrawiam....
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-10-25, 14:31
mój typ to CORMORAN ANTERA-BR 5PiF 10000 solidny mocny i w miarę uniwersalny spokojnie da radę przy delikatnym połowie sandacza i bez obaw wyholujesz sporego karpia
aluminiowa obudowa precyzyjny wolny bieg ładnie układa żyłkę i waga w miarę coś ponad 500 g no i przystępna cena teraz kupisz dobrze poniżej 200 zł
a tu masz takie na naprawdę duże karpie choć uważam że to przesada i brak wygody przy połowie mniejszych ryb ale wytrzymają naprawdę sporo ten pierwszy mogę śmiało polecić ma znajomy i sobie chwali
Cormoran ELIMINATOR 10 PiF BR12000
Cormoran PRO CARP Big Boss 10Pi BR a co do tego to posiadam bardzo podobną konstrukcję z tej serii tyle że słonowodną do połowów z plaży rewelacja
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Ok dzięki za wyczerpanie odpowiedzi na temat misralla ,i podpowiedź na temat ABU rozsądny sprzęcik ale jeszcze nie kupuję po prostu się rozglądam do wiosny jeszcze sporo czasu a karpiki czekają
Metoda połowu: każdy pomijając na muchę i i podlodowego
Koło PZW: Okręg PZW Konin koło Uniejów nr.16
Wysłany: 2011-12-30, 19:37
Widziałem taki kręcioł przy Al.Jana Pawła II ,można obejrzeć i potargować się z panem starszym