Mój sposób na parzenie kukurydzki to;namoczyć 12godzin i do termosu na nockę tj nie mniej niż 5godzin można dodać jakiegoś zapaszku ale termos się już nie nadaje do kawy.Konserwowa jest za miękka i szybko zjadana przez drobnice i sumika karłowatego.
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-01-18, 17:34
ja przetestowałem wszystkie kukurydze konserwowe i wyszło że na rybki tylko bondiuel ma duże ziarna jest odpowiednio twarda i najlepiej smakuje rybką nieraz zaprawiam ją jeszcze wanilią a wczesną wiosną dipem ochotkowym rewelka
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2012-04-15, 21:52
tu się z kolegą nie zgodzę po dwuletnich testach wyszło że bondiuel rzeczywiście jest najlepsza i twardość jest odpowiednia i smak co dość łatwo stwierdziąć kupując 4 różne puszki różnych producentów że wbrew pozorom mają różny smak
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: wszystkie metody są mi znane:)
Koło PZW: niezrzeszony
Wiek: 31 Dołączył: Wczoraj 14:45 Posty: 4 Skąd: andrespol
Wysłany: Wczoraj 15:32
też jestem zdania że bondiuelka jest bardzo dobra ale jeżeli ktoś chce duże ziarna i twarde nie rozlatujące się to polecam kukurydze wędkarska w słoiku lub puszcze są naturalne zapachowe barwione niby wychodzą one drożej ale gdy kupimy słoik bez zalewy można go przechowywać po otwarciu 3 miesiace więc jak kupimy tak słoik i stosujemy tylko jako przynety a nie jako zanęty to starcza ona na bardzo długo
_________________ sklep wędkarski w andrespolu specjalizacja w firmie JAXON sprzedaż hurtowa i detaliczna