Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-03-15, 16:54
Najwyższej jakości norweska mączka rybna o intensywnym zapachu jest niezastąpionym składnikiem przy połowach dużych ryb karpiowatych, sumów i węgorzy.
Przy połowach ryb karpiowatych zalecane jest dodawanie 30% mączki, natomiast dla węgorzy i sumów, warto zastosować 60%.
Mocna, idealna przy łowieniu karpi w zimnej wodzie, gdzie słabiej roznosi się zapach.
Niezwykle skuteczna, świadczyć o tym mogą doniesienia wędkarzy z całej Polski, którzy zaopatrzyli się w Norweską mączkę w zeszłym sezonie.
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2011-03-16, 21:26
z tym roznoszeniem zapachu na wiosnę to ostrożnie ponieważ zimna woda jest pozbawiona zapachów i niema potrzeby tak aromatyzować zanęty jak latem gdy trzeba sie przebić zapachem przez inne zapachy szczególnie wczesną wiosną trzeba ostrożnie dozować zapachy bo mozna uzyskać efekt odwrotny od zamierzonego,jeśli jednak komuś bardzo zależy na intensywnym zapachu w zimnej wodzie polecam dipy i arokatory na bazie alkoholu
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-11-30, 11:20
U mnie są takie stare,dawne jarmarki z paszami i różnego tego typu mączkami,ale nigdy nie widziałem mączki rybnej,jeśli już chcesz taniej to zapytaj mailowo w takich zakładach czy jest możliwość wysyłki,ze str.www wyczytałem kiedyś że właśnie z tej strony karpiarze zamawiali mączkę rybną TUTAJ