Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-02-12, 00:53
moja zanęta płociowa na późną wiosnę i lato na łowiska średniej głębokości o dużej presji wędkarskiej
1paczka sensas seria3000 gardons
pół szklanki płatków górskich (drobne)
pół szklanki ziarna konopi
szklanka kukurydzy
200 gram biszkoptu fluo
pół litra pinki
2 łyżki czubate kolędry
2 łyżki odchodów
kukurydze i konopie moczymy 24 godziny razem! potem dajemy kolędre na gaz i gotujemy sprawdzamy kukurydzę gdy jest taka na pół mięko wybieramy większe ziarna do słojka takiego po koncentracie pomidorowym (chodzi o wielkość )zalewamy to wrzątkiem i jak trochę przestygnie to łyżka cukru waniliowego to będzie na hak
reszte gotujemy do miękości kukurydzy odcedzamy na drobnym sitku i do pojemnika
na łowisku wszystko do wiadra poza pinką i fluo namaczamy wstępnie i po jakiś 10 minutach w razie potrzeby do maczamy i wyrabiamy dość mocno rozgniatając kukurydze przecieramy przez sitko dodajemy pinke i fluo formujemy 4 -5 dużych kul i w łowisko na raz .
donęcamy małymi kulkami wielkości małej mandarynki co 5-6 płoci lub gdy brania ustępują
na chak kukurydza przygotowana wcześniej i,lub biały
a przy ciemnym dnie polecam dodać brązowego barwnika
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
loduwa76 uważam że sensas seria3000 gardons jest rewelacyjny na płocie, nie wymaga dodawania żadnych wspomagaczy, trochę mięska w postaci pinek i sam w sobie jest idealny. W zaszłym roku na listopadowe połowy płoci na Sulejowie do gardonsa dodałem ziemi bełchatowskiej w proporcji 1:1 i wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Oczywiście nie mam nic do zarzucenia Twojej kompozycji
Gardons sensasa jest dla mnie numerem jeden na płocie...
Oczywiście osobny temat to koszty zanęcania czystym gardonsem sensasa
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2012-03-18, 23:11
zgadza się jest rewelacyjny ale na spadzie przy 8 metrach trza go trochę dokleić po to
płatki płoć i karp świetnie reagują na kukurydzę i konopie ,odchody sprawdziły sie świetnie w 2010
ale masz rację na samym gardonsie można świetnie połowić
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.