Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-03-22, 17:33
na węgorza sprawdza się pelet halibutowy lub cięta rosówa
a jak łowisz na żywca to w miejsce podania żywca zawsze dobrze sypnąć zanęty powierzchniowej na ukleje
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Wysłany: 2010-03-23, 20:45
tak to prawda o tejj krwi, sam kiedyś jej użylem podczas zasiadki na węgorza, były bardzo energiczne brania na rosówke choć sądze że to jakieś małe drapieżniki ciągały za rosówke.
Podobno ta krew ejst takze skuteczna na leszcza.
Metoda połowu: każda
Koło PZW: 50
Wysłany: 2010-04-07, 17:12
Kiedyś używałem rożnych atraktorów na drapieżnika a w szczególności na sandacza.I nic z tego nie wyszło bo nawet feromon nie skutkował.Teraz wiem ze trzeba poznać akwen i jego dno.Skutkował trupek w toni i bez żadnych ustrojstw bo był muł na dnie Jeśli ktoś przy mnie psikał jakimś cudem i miał branie to powinien mieć branie non stop skoro coś rybce zasmakowalo...A tak niestety nie było. O krwi czytałem że jest skuteczna w chłodne pory roku bo w lato to wątpię by komuś się chciało ubojnie otwierać na pomoście Smród jest konkret. Jeszcze dochodzi wątroba moczona w wodzie np na suma.Z tym że jak zakłada się na hak lub kotwicę to też jest nie miłe uczucie w dotyku i zapachu,blee.Ale każdy ma swoje zdanie i może ma jakiś cud na drapieżnika.
Metoda połowu: każdy pomijając na muchę i i podlodowego
Koło PZW: Okręg PZW Konin koło Uniejów nr.16
Wysłany: 2010-05-24, 22:00
Ja wam podpowiem że kiedyś w Sielpi,dostałem od rolnika tygodniowej krwi bydlęcej jakie były efekty i suma 4 kg. węgorza 1,8kg.złapałem i LESZCZY ale w zanętę weszły nie żyletki tylko Łopaty !! I teraz nie wiem czy pomógł granulat suszonej krwi Dragona czy ta naturalna,ale myślę że ta druga ,....bo był tak intensywny zapach że