proponuje wypad na dorsze i ustalenie terminu wspólnie aby zarezerwować dzień
mam możliwość wyjazdu 12osobowego jednym busem.........??????
co wy na to????
koszt rezerwacji przedpłaty 70 zł od osoby , a koszt z wypłynięciem 200-220zł w zależności od rejonu
wliczony jest posiłek i jakieś piwko pod kajutą
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1427 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2009-09-03, 10:20
Byłem w zeszłym roku 2 razy odpływ z Władka od godz.6-16 (180 zł)naprawdę super zabawa i pełna siatka nie za dużego dorsza,jak czas by pozwolił byłbym chętny.
wiec panowie pomyślmy nad terminem aby można było już coś rezerwować
z mojej strony mam już 3 chętnych na wyjazd
prosze o propozycje terminu z wyprzedzeniem 30dni
Koło PZW: nr 3 Górnik
Wysłany: 2009-09-03, 14:33
Panowie powiedzcie jaki byłby całkowity koszt, ile dni trwa taka wyprawa itp, więcej szczegułów bym poprosił.
Ja pracuję Pn - Pt więc musiałbym sobie jakoś czas zorganizować i pogadać z druga połówką swą :)
Metoda połowu: spinning, grunt, spławik
Koło PZW: nr 49 Resursa Pomógł: 4 razy Wiek: 33 Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 244 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-09-03, 19:43
chyba wszystkim pasowało by w wekend z tego co się dowiedziałem od Limahla to wyjazd - połów - powrót czyli trzeba liczyć ze cały wekend ale to już Limahl niech napiszę co i jak
Metoda połowu: każdy pomijając na muchę i i podlodowego
Koło PZW: 36
Wysłany: 2009-09-03, 21:44
limahl napisał/a:
proponuje wypad na dorsze i ustalenie terminu wspólnie aby zarezerwować dzień
mam możliwość wyjazdu 12osobowego jednym busem.........??????
co wy na to????
koszt rezerwacji przedpłaty 70 zł od osoby , a koszt z wypłynięciem 200-220zł w zależności od rejonu
wliczony jest posiłek i jakieś piwko pod kajutą
Super pomysł Limahl ,warte zastanowienia i chyba wchodzę w to.
Czy wszyscy jesteście zaopatrzeni w morski sprzęt?
Metoda połowu: każdy pomijając na muchę i i podlodowego
Koło PZW: Okręg PZW Konin koło Uniejów nr.16
Wysłany: 2009-09-04, 21:04
Myślę że dobrym pomysłem jest, zaproponowana przez Limahla wyprawa na dorsze.Jeśli można coś zaproponować to sugeruję Władysławowo.
Będę śledzić propozycję od was ,no i oczywiście datę wyprawy.
Myślę że mogą być dwie propozycje,do wyboru (2pierwsze weekendy października)
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1427 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2009-09-06, 14:55
okon27 napisał/a:
Witam jeżeli ktoś z was był już na takiej wyprawie to opiszcie jak to wygląda;czy sprzęt można wypożyczyć ,które miejsca są najlepsze itp.
Najlepsze miejsce na dziobie kutra.
Z tego co widziałem to przeważnie sprzet mają ze sobą i mogą wypożyczyć chyba że masz swój i tylko płacisz im za zerwanie ich błystki w moim przypadku 20 zł wyprawa trwała od 6:00 do 16:00 zależy jak biorą (ławica) Jak na Pażdziernik to proponuję bardzo ciepłe ubranie mi się trafiło w zeszłym roku początek lipca i połowa sierpnia,co na lądzie był upał około 30.st.C a na pełnym morzu z 20km od brzegu 10 st.C wiec jak ktoś sie ubierze na letnio,to będzie masakra przez 10godz.o i proponuję jak pierwsza wyprawa dla kogoś 0,5 czystej dla ominięcia choroby morskiej :)
Proponuję zainwestować w sprzęt. Na początek - przynajmniej w kołowrotek. Wędkę można pożyczyć na kutrze. Dlaczego kołowrotek? ano dlatego że większość kołowrotków na kutrze ma nawiniętą żyłkę. A na SWÓJ kołowrotek nawijamy plecionkę i cieszymy się z dokładności "wystukiwania" dna morskiego. Do tego kilka pilkerów - "parasolkę", borę, itp. mam dobre wspomnienia z hammerem. W sklepie mozna dostać oczopląsu - pilkery w różnych kolorach i wagach. Do tego może być gotowy systemik z przywieszkami - sprawdzają się "ośmiorniczki", przywieszki najczęściej w kolorze czerwonym lub białym.
Życzę Kolegom taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakich dorszy :)
proponuje zakupić sprzęt za nie wielkie pieniądze wędka kręciołek i plecionka na kilka wypadów wystarczy w kosztach 130zł jesli chodzi o pilkery nie należny panikować jak ma ktoś troszkę czasu i pomysłów to nawet z pręta zbrojeniowego może zrobić pilkera lub mosiądz itp koszt wyjazdy sadze ze wyjdzie około 250zł razem z wypłynięciem,ale tez koszty mogą być mniejsze wszystko zależy gdzie sie wybieramy
jeśli chodzi o termin zapewne był by dobry początek października
musimy tez pamiętać o uiszczeniu przedpłaty na poczet rejsu
po konsultacji z szyprem poinformuje was o koncie i kwocie rezerwacji miejsca na kutrze
zapewne jeśli będzie nas około 12 osób lub więcej możemy sobie zarezerwować tylko dla nas cała jednostkę pływającą
ps.koszt wypożyczenia wędki 20zł na kutrze,pilker 20zł jeśli się urwie