Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-12-27, 21:52
Moim zdaniem: Na Jana pawła/koło kaliskiego sklep bardzo dobrze wyposażony,fakt niektóre ceny zawrotne,z utargowaniem czego kol wiek bardzo ciężko,na Nawrot sprzętu o wiele mniej, ale obsługa miła i pomocna zawsze daje jakieś upusty.
Metoda połowu: Głównie spławik
Wysłany: 2011-12-27, 23:40
1. Nawrot - podzielam opinię Krystiana
2. Okonek z A.Struga. Fajnie że mają sklep internetowy, ceny w miarę ok, wszystko można zamówić w domu i odebrać w sklepie jak pościągają. Szkoda tylko, że sprzedawca sprawia wrażenie jakby nigdy nie miał czasu z Tobą rozmawiać
3. JP2 - drożyzna i usiłują wciskać mało doświadczonym wędkarzom drogi profesjonalny sprzęt/akcesoria.
4. Każdy sklep po drodze jak jedziesz na ryby i czegoś Ci brakuje :)
5. Kakadu koło Manufaktury czasami ma fajne ceny na allegro z odbiorem osobistym więc bez dodatkowych kosztów przesyłki.
_________________ Matka siedzi z tyłu, tak powiedział!
Metoda połowu: spinning, spławik feeder
Koło PZW: koło nr 19 Politechnika Łódzka Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 154 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-28, 09:22
Ja kupuje na Nawrot i jestem bardzo zadowolony, miła obsługa (zwłaszcza ten starszy pan zawsze coś śmiesznego powie) zawsze jakiś rabacik, sprzet hmmm jak dla mnie sporo, dobry w miare tani, poza tyn jest bliko mnie.Drugim sklepem jest okonek jak Janiu powiedział fajnie że mają stronke i można sie obeznać ale obsługa raczej mało znająca się w sprawach sprzetu, trzeci i najgorszy pod wieloma wzgledami jest "sklep" kakadu w manufakturze lub porcie jest drogo sprzetu jest średnio i jest raczej mała gama jest wszystko tak rzucone hurtem, ale plusem jest to że jak coś to jest otwarty w niedziele i możan kupic zanete i robaczki w nagłym wypadku(albo wypadziku )
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-12-28, 11:39
Jeśli jeszcze chodzi o następne co wymienił Janiu.... i te co znam.
Kakadu - sklep dość drogi przebitka cen o niektóre produkty nawet zoologiczne do 9zł niż gdzie indziej,w wędkarstwie sprzętu dużo ale cena też wygórowana,jak dla mnie można wejść pomacać kija i to wszystko.
Okonek - możliwość wyboru duża ale tylko przez internet,jeśli mamy upatrzony sprzęt to można śmiało u nich zamawiać,w sklepie nigdy nie byłem bo po inf.tel. że tylko odbiór zamówionego towaru,a każdy kto chce zakupić jakikolwiek sprzęt chce dotknąć,pomachać i poczuć czy to właśnie jest to,tu tego właśnie brakuje.
Na legionów - nigdy nie byłem.
Zgierz
''Moje hobby'' - Sprzętu dość duży wybór ale? w większości jest to Jaxon i York oraz made in china w cenach również wygórowanych,a ma się to tak cena koł.York= np.na Nawrot kupi się już koł. shimano,dobre jest z tym że blisko wyskoczyć po robaki i zanętę i to wszystko.
''Sklep wędkarsko zoologiczny'' na ul.Piątkowskiej - sprzętu wędkarskiego brak,ale za to opłaca sie zakup zanęt,ceny hurtowe oraz duży wybór mieszanek na wagę raczej tanio.
Reszta drobnych sklepików wędkarskich jak to się nazywają to porażka 3 wędki w dwóch rzędach i możliwość zakupu robaków i zanęt podstawowych.
Metoda połowu: spin grunt spławik
Koło PZW: PĘCZNIEW Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 28 Lis 2010 Posty: 69 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-12-28, 17:57
Moje sklepy to nr1 Nawrot :dobre ceny jak na łódz asortyment tez nie mały, no i mozliwosc RABATU nr 2 to OKONEK ceny dobre asortyment spory szkoda tylko ze wirtualny,ale jak sie zamówi nie trzeba za przesyłke płacic wystarczy podjechac.
Metoda połowu: spławik, grunt
Koło PZW: Pęczniew
Wysłany: 2011-12-28, 20:24
"Grubszy" sprzęt kupuję przez www (ceny), robaki na Franciszkańskiej (mam blisko), jednak co nieco nabyłem na Nawrot (obsługa - 5, wybór - 3+, ceny - 3, w skali od 1 do 5).
Więc:
Numer 1 w Łodzi sklep na ulicy Nawrot.
Co do Okonka, próbowałem online, jednak nigdy nie udało mi się skompletować zamówienia, ale wybór i ceny OK.
Numer 2 w Łodzi sklep Okonek.
moja opinia;
1.NAWROT-miła obsługa ,można zamówić coś czego nie ma oraz rabaty na które każdy liczy.Wspaniały właściciel zawsze uśmiechnięty i wygląda na to ,że znów wręczę mu dyplom naszego forum
2. OKONEK -sprzet jest lecz obsługa mało kontaktowa
3. WEDKARSKI RAJ-drogo ibrak pana ROMANA BEKERA który zawsze doradził i miło pogawędził
4.SKLEP NA LEGIONÓW- coś ruszyło,a powodem chyba jest duży zapału syna właścicielki zaczyna sie coś dziać nawet rabaty dla naszej strony uzyskałem,sprzętu troszkę więcej niż w poprzednich latach lecz wybór żaden,ale brawo za chęci i dobre nastawienie dla wędkarskiej rzeszy
Koło PZW: koło nr 19 Politechnika Łódzka Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 19 Lip 2010 Posty: 154 Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-01-26, 17:05
Panowie jest taka akcja sklep na Nawrot zostaje zupełnie zmodernizowany byłem dziś i zapowiada się bardzo ciekawie, i mi przyszedł pomysł aby wręczyć dyplomik za najlepszy sklep i jakiś szampan(lub coś innego) na nowy początek ogólnie sprawa wygląda tak że sklep zostaje powiekszony i będzie samoobsługa, sklep zostaje zamknięty od poniedziałku do końca tygodnia i może by tak w środę 8 lutego zorganizować grupkę i tam pójdziemy z dyplomem i złożymy gratulacje na nową drogę sklepiku.(wkradły mi się małe błedy przepraszam)
Wysłany: 2012-01-27, 16:31
tylko nie chce aby skończyło się to tylko na gadaniu trzeba planować i robić, chłopaki(jeśli moge) zróbmy cos razem niech bedzie widac ze nasze forum jest jedyne w swoim rodzaju itd. Ktoś jeszcze może się podłączy do tego ??
limahl, rozumiem że jak coś to się zgadamy co do tego tematu i się do tego podłączasz
Wysłany: 2012-01-27, 22:01
limahl, Nie mowie że ty nic nie robisz albo ktoś inny na forum więc jeśli ktoś ma jakieś jeszcze pomysły albo coś innego wnoszącego do tematu lub ktoś chce się jeszcze dołączyć to zapraszamy limahl, co to tego wszystkiego to żebyś nie robił wszystko sam to możemy się podzielić obowiązkami i jak coś to pw i się dogadamy co do terminu i co i jak.(wiem strasznie chaotycznie napisałem ale się spieszę)