Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2009-12-01, 22:07
polecam miejscowość trzmielewo koło białego boru ,prywatne domki lub stannica harcerska tam kwatery za dosłowne grosze mają przystań własną ,łódeczki żaglówki .jeziorko czyściutkie rybne wokół cisza i spokój prawie brak turystów .jednym słowem bajka ,nie da się tego opisać zdjęcia też nie oddadzą uroku miejsca po prostu woda ryby i las a jak ktoś zapragnie cywilizacji to 10 km do białego boru miasteczko ładne czyste i jest co w nim robić i zwiedzać polecam jak ktoś chce odpocząć w ciszy i spokoju a nałowić się można do bólu
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2009-12-02, 20:06
byłem tam 6 dni w sumie wędkowałem 4 dni i 2 nocki złowiłem tam swoje pierwsze węgorze 6 sztuk z czego 4 naprawdę ładne sporo płoci i leszczy są piękne okonie wieczorem z pomostu na stannicy brały jak głupie jak dotąd mój rekord okoniowy 38 cm właśnie z trzmielewa pochodzi i do tego złowiony na spławik kolega zapalony spiningista zasadził się na szczupaka i pierwszy raz widziałem na żywo 93 cm szczupłego robi wrażenie wiem że są liny , karasie ,wzdręga to ryby które złowiłem lub widziałem jak złowiono przymnie .miejscowi opowiadają o gigantycznym szczupaku którego nie można przechytrzyć ale ile w tym prawdy nie wiem bo piwa też było sporo i szczupaczek mógł urosnąć jest też coś dużego naprawdę dużego nie wiem czy to karp czy amur tu zgaduje bo widziałem jak się wygrzewa w słońcu koło wyspy ale na pewno było wielkie
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Wysłany: 2009-12-03, 01:55
tam jest po prostu świetnie jestem zauroczony tym miejscem poszukam zdjęć to powklejam
tydzień tam i mam akumulatory naładowane na ful telefon off , las jezioro i ryby wioska liczy może 10 domów turystów jest niewielu bo kwater brak znaczy jest coś koło 6 domków do wynajęcia harcerze mało uciążliwi a większość ludzi jeździ do białego boru chociaż by z powodu bazy noclegowej i gastronomicznej .w trzmielewie po prostu czas się zatrzymał jakąś dekadę temu tam jest tylko jeden sklep i to otwarty tylko w sezonie letnim jak są dzieciaki na stannicy harcerskiej dwa lata temu jakieś 3 kilometry w lewo od stannicy stało kilka przyczep kempingowych rozbitych na dziko bardzo sympatyczni ludzie spędzają tam wakacje co roku w stannicy można załatwić kwatery dwa lata temu za kolosalną sumę 12 zł polskich za osobo dobę w dodatku sprzęt pływający gratis jak dla mnie to raj i do tego portfel nie ucierpiał nie to co bałtyk
tu masz linka do gogle maps http://mapy.google.pl/map...111494&t=h&z=14
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2009-12-03, 18:37
Ta ...jakieś namiary na konkretne i pewne kwatery poproszę.Ewentualnie miejsca kampingowe jakby ktoś z przyczepą się tam wybrał...Jestem wielce zainteresowany tym miejscem i chętnie się tam wybiorę wraz z rodzinką.Pozdro
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Wysłany: 2009-12-03, 19:42
namiar na kwatery moge podać tylko że stannice ma chorągwia zchp łódź ja byłem tam dwa razy i za każdym razem załatwiałem na miejscu pola kempingowego jako takiego to nie widziałem .przyczepy rozbijali na dziko nad jeziorkiem .będę jechał na dorsza po świętach to podjade i wezmę numer tel do stannicy i do prywatnych domków
mapy barymetrycznej jeziora nie posiadam
ja posiadam przyczepę campingowa z dwoma sypialniami i z miła chęcią tam pojadę,a moze ktos chetny z zona na miły wypad w 4 osoby było by mio lecz do lata daleko