FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

PRODUCENT PRZYNĘT WĘDKARSKICH

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: krystian252
2010-06-29, 20:56
urlop Dźwirzyno co i jak
Autor Wiadomość
klimoszque 

Metoda połowu: grunt/splawik/spinning
Wysłany: 2010-06-29, 20:17   urlop Dźwirzyno co i jak

Witam, na urlopik planuje wypad do Dźwirzyna biorę 2 wędeczki spinningowa oraz feedera miejscowość leży miedzy jeż.Resko oraz kanał Resko i oczywiście baltyk w związku z tym parę pytań:
- mam opłacona składkę łódzką z dopłata na Skierniewice czy muszę uiścić jakieś dodatkowe opłaty żeby połowic tam hm myślę ze ze 4 dni?
- czy jest sens zabierać się za polowy z plaży? jeśli tak jaki zestaw zrobić itp. jakie blachy jak to się robi itp
- jak to jest z łowieniem w wyjściach z portu ponieważ parę razy widziałem śledziarzy i innych wędkarzy we władku siedzących na pochylni z wędeczką- oraz proszę o jakieś porady na co powiewem się szykować jakieś porady ponieważ jest mój 1 wypad nad morze z wędką aha i raczej nie zamierzam wypływać kutrem pozdrawiam (jeśli temat w złym dziale proszę o przesuniecie wyjeżdżam około 6 sierpnia)

aha i jeszcze jedno totalnie nie moglem znaleźć info o tym jeziorku rybne czy nie mniej więcej gdzie i co

krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2010-06-29, 21:05   

Byłem w zeszłym roku w Dźwirzynie i widziałem jak masa wędkujących siedziała na tym krętym wpływie (rzeczce) między małym portem a jeziorkiem po stronie wesołego miasteczka,na plaży zaś nikogo wędkującego nie widziałem ale za mostem są ładne w miarę puste plaże więc powinieneś znaleźć dobre miejsce. Co do opłat to jest tam Kapitanat przed mostem po prawej stronie taki żółty budynek i tam można wykupić dniówki.

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2010-06-30, 16:20   

krystian mała poprawka niema dniówek można wykupić licencje na miesiąc za 16 zł lub na rok za 49 i nie w kapitanacie tylko w oirm dokładnie opisałem wszystko tu :evil:
http://www.wedkarstwo.gra...kiego-vt294.htm
podane są wszystkie adresy i godziny otwarcia urzędów

co do łowienia z plaży to naprawdę super zabawa ale w sierpniu to raczej nocka z powodu turystów na plaży z rybek możesz liczyć na leszcza węgorza i fląderke co do sprzętu to federkiem da się jako tako połowić pod warunkiem że masz w wersji hevy tak minimum z 120 gram wyrzutu lepiej do 150 i ryba podejdzie na pierwszą rewkę to jest szansa na dorzucenie i skuteczne połowy spróbuj naprawde super sprawa
w porcje połowisz każdą rybę przeważnie płoć leszcz okoń i sandacz no i oczywiście wszędobylska babka bycza :lol: przynęty tylko mięsne czerwony robaczek to podstawa ale numerem jeden dla mnie jest garmela -krewetka bałtycka co do metod to właśnie federek tylko zamiast koszyczka dajesz ołów no i można jeszcze próbować na spławik
nie źle też można po spiningować w porcie ale to nie moja dziedzina :lol:
mam nadzieje że pomogłem jak coś to wal śmiało i pytaj :-P

krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2010-06-30, 23:01   

loduwa76 napisał/a:
krystian mała poprawka niema dniówek można wykupić licencje na miesiąc za 16 zł lub na rok za 49 i nie w kapitanacie tylko w oirm dokładnie opisałem wszystko tu :evil:
http://www.wedkarstwo.gra...kiego-vt294.htm
podane są wszystkie adresy i godziny otwarcia urzędów

co do łowienia z plaży to naprawdę super zabawa ale w sierpniu to raczej nocka z powodu turystów na plaży z rybek możesz liczyć na leszcza węgorza i fląderke co do sprzętu to federkiem da się jako tako połowić pod warunkiem że masz w wersji hevy tak minimum z 120 gram wyrzutu lepiej do 150 i ryba podejdzie na pierwszą rewkę to jest szansa na dorzucenie i skuteczne połowy spróbuj naprawde super sprawa
w porcje połowisz każdą rybę przeważnie płoć leszcz okoń i sandacz no i oczywiście wszędobylska babka bycza :lol: przynęty tylko mięsne czerwony robaczek to podstawa ale numerem jeden dla mnie jest garmela -krewetka bałtycka co do metod to właśnie federek tylko zamiast koszyczka dajesz ołów no i można jeszcze próbować na spławik
nie źle też można po spiningować w porcie ale to nie moja dziedzina :lol:
mam nadzieje że pomogłem jak coś to wal śmiało i pytaj :-P

Arku ja tam nie byłem na wędkowaniu tylko odpocząć z familią,a z tymi co tam łapali i tak gadali to tak że tam wykupywali ale jak było na prawdę to sam diabeł nie wie bo ja tam nie wędkowałem tylko z niektórymi gadałem jak im idzie i8 co i jak,i nigdy nie wykupywałem na morze dodatkowych dopłat,więc nie wiem np.na jeziorko można wykupić dniówkę więc pomyślałem że na morze też można. :evil:

klimoszque 

Metoda połowu: grunt/splawik/spinning
Wysłany: 2010-07-01, 16:06   

no to mnie pocieszyliscie szykuje sie jeden z lepszych urlopow;] olow czylo boczny trok zorbic? i sygnalizator normalnie?

damien 

Wysłany: 2010-08-12, 15:24   

Witam
Ja mam takie trochę inne pytanie, ale także związane z pozwoleniem w Dźwirzynie. Czy można go zdobyć dla obcokrajowca? Tzn czy w Kołobrzegu wystawią mi zezwolenie, jeżeli na dowodzie wpłaty pojawią się dane Włocha? Wie ktoś może coś na ten temat? Bo ja jestem kompletnym żółtodziobem w tej kwestii. A właśnie wybieramy się tam na wakacje i on strasznie się na połowy z brzegu uparł...
z góry dziękuję za odpowiedź :)

loduwa76 

Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38
Wysłany: 2010-08-12, 15:37   

nie będzie żadnego problemu wydadzą zezwolenie

Odpowiedz do tematu