FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

grafika reklamowa, reklama, poligrafia

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga na oszustów w sieci.
Autor Wiadomość
krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2011-12-29, 00:52   Uwaga na oszustów w sieci.

Uwaga na oszustów w sieci

Robiłem ostatnio zakupy w internetowym sklepie wędkarskim. Z racji tego,że jestem zapalonym karpiarzem (m.in), zamówiłem trochę sprzętu na niemałą kwotę. Po wykonaniu całej procedury zamówienia dostałem maila zwrotnego z tegoż sklepu z wiadomością, że zamówienie zostało przyjęte i będzie zrealizowane po wpłacie na taki i taki adres i numer konta. Oczywiście niezwłocznie przelałem kasę i szczęśliwie zacząłem oczekiwać na potwierdzenie o przyjęciu wpłaty i wysyłce towaru.
Po kilku godzinach dzwoni telefon : pan bardzo uprzejmie się przedstawia i pyta czy przelałem już kasę. Tak, przelałem. Ale przelał pan na nie moje konto! Tu mnie prawdę powiedziawszy zmroziło...Ale zaraz mnie Pan (właściciel owego sklepu) informuje, co się stało. Otóż haker włamał się na jego stronkę internetową z danymi, które są automatycznie wysyłane do klientów i zmienił numer konta na jakie klienci przelewali kasę. Poinformował mnie również,że taka 'akcja' miała miejsce na kilku sklepach internetowych, żeby mieć się na baczności robiąc zakupy online.
Dziękuję, korzystając z tej okazji właścicielowi owego sklepu Panu Przemkowi B. (może będzie to czytał), że nie czekając na wyjaśnienie całej sprawy, zaufał mi na słowo i wysłał zamówiony towar.
Ciekawy jestem co wy, drodzy koledzy, sądzicie o całej sytuacji, jak zachowalibyście się w takim momencie, co wtedy należałoby zrobić? Z mojej strony jak i sprzedawcy? Czasem warto sprawdzić nawet błahe szczegóły niż późnij się niepotrzebnie denerwować.

autor w/w wątku: wąsaty (Witek Kalinowski)
orginał

Odpowiedz do tematu