FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Zaloguj

PRODUCENT PRZYNĘT WĘDKARSKICH

Poprzedni temat «» Następny temat
WYPADZIK NA MIĘTOWEGO.....2011
Autor Wiadomość
DRAGON 
WIŚLANY GAWĘDZIARZ

Metoda połowu: boja,grunt,spławik
Wysłany: 2011-10-18, 23:11   

mariuszz napisał/a:
Czy zylka 27-30 nie bedzie za gruba, jezeli tak to napiszcie jaka grubosc zylki nad wisle. dzieki

Normalnie będzie w sam raz ten rozmiar żyłki....co do ciężarków to tak około 80-100g w zależności od uciągu wody...Ja na przypony stosuję żyłkę 0,22-0,25...i jest OK. Oczywiście piszemy tu teraz o zestawach na miętowego....

Krzys7654 

Wysłany: 2011-10-25, 00:35   

Już czekam na wyjazd :) Jeśli ktoś może mnie zabrać prosze o zabukowanie miejsca :)

mariuszz
Gość
Wysłany: 2011-10-26, 08:12   

ile kosztuje składka ,opłata na wyszogród na dobe wedkowania i jak mozna ją zapłacić tj:czy na miejscu ktoś pobiera opłaty czy tez samemu trzeba na konto wpłacic, czy moze w obojetnie w jakim łodzkim kole dokonuje się wpłaty. Dziekuje

mariuszz
Gość
  Wysłany: 2011-10-27, 14:08   

Wszyscy tak krzyczeli o wyjezdzie na mietusa, a tu sie okazuje ze nikt nic nie pisze i sie na forum nie umawia, i pewnie bedzie tak jak pisali wczesniej ze wszyscy krzycza umawiaja sie co to nie ja, a jak co do czego, to nikt nie pojedzie. JAK MOZECIE TO ODPOWIEDZCIE NA MOJE WCZESNIEJSZE PYTANIE. Dzięki

DRAGON 
WIŚLANY GAWĘDZIARZ

Wysłany: 2011-10-27, 15:05   

mariuszz napisał/a:
Wszyscy tak krzyczeli o wyjezdzie na mietusa, a tu sie okazuje ze nikt nic nie pisze i sie na forum nie umawia, i pewnie bedzie tak jak pisali wczesniej ze wszyscy krzycza umawiaja sie co to nie ja, a jak co do czego, to nikt nie pojedzie. JAK MOZECIE TO ODPOWIEDZCIE NA MOJE WCZESNIEJSZE PYTANIE. Dzięki

Mariusz....z tego co wiem to nie ma już możliwości opłacenia żadnej dodatkowej składki jeśli chodzi o Wyszogród i o PZW okręgu mazowieckiego. Wyszogrodzki skarbnik nie ma już znaczków. A jeśli chodzi o umawianie się na miętowego....uważam ,że wszystko przebiega normalnie....czyli jest jak zwykle do d....y :mrgreen: Idę o zakład ,że tuż przed wyznaczoną datą lub chwilkę po ,posypią się posty w stylu ,,JA DZISIAJ RUSZAM NA MIĘTUSKI"

krystian252 

Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz
Wysłany: 2011-10-27, 19:27   

Ze mną jest jak pisałem wcześniej :mrgreen: jeżeli już się nie da nic załatwić z kartą u ciebie Mariusz a bardzo chcesz jechać mogę ci odstąpić jedno stanowisko z wędką czyli byśmy łapali po 1szt, wędki w razie kontroli po prostu mówię zę to też moja wędka.Co ty na to?????

DRAGON 
WIŚLANY GAWĘDZIARZ

Wysłany: 2011-10-27, 20:47   

krystian252 napisał/a:
Ze mną jest jak pisałem wcześniej :mrgreen: jeżeli już się nie da nic załatwić z kartą u ciebie Mariusz a bardzo chcesz jechać mogę ci odstąpić jedno stanowisko z wędką czyli byśmy łapali po 1szt, wędki w razie kontroli po prostu mówię zę to też moja wędka.Co ty na to?????

Myślę chłopaki ,że z tym nie będzie problemu....zawsze coś się na to poradzi...

mariuszz
Gość
Wysłany: 2011-10-28, 09:02   

Ok. ja jestem z lodzi, jutro bede mial grafik i bede wiedział czy mam wolne, teraz określcie sie kiedy jest wyjazd tj. 12-ego czy 19-ego i jak z transportem? Jak okaze sie ze mam wolne w tych dniach to wymienimy sie meilami to dogramy szczegóły a szczególnie ja bo nie mam zbyt duzego doświadczenie na rzekach. Myślałem ze mozna wykupic opłate na jedną dobe by łowic na wisle i o taką opłate mi chodziło, bo cała przyjemnośc jest łowić na dwie wedki, ale jak sie nie da to mozemy zrobić tak jak kolega pisał, ze wrazie kontroli to są jego wedki, pozdrawiam

mariuszz
Gość
Wysłany: 2011-10-28, 09:04   

Mam opłaconą karte na okreg Sieradzki, łodzki i dlatego napisałem o tej opłacie na jedną dobe na Wyszogród, czekam na podpowiedż. Dzieki

Krzys7654 

Wysłany: 2011-10-28, 11:15   

Dziś dzwoniłem do koła w wyszogrodzie , tam nie mozna dokonać opłaty. Jedynie wierzbica i warszawa (ul. twarda 42) . Tabela opłat:
http://ompzw.pl/punkty_sp...sowych,232.html
Musi ktoś sie stawić z kartą i opłacić.

mariuszz
Gość
Wysłany: 2011-10-28, 12:57   

Dzieki patrzyłem na ten link i własnie są dwie opłaty. Co oznacza ze zrzeszony a nie zrzeszony? bo rózni sie to opłatami

krystian252 

Wysłany: 2011-10-28, 13:32   

Niezrzeszony - osoba, która posiada tylko kartę wędkarską i nie ma wykupionej składki na bieżący rok.

1. Członkiem PZW jest się z automatu do 30 kwietnia - jeżeli składka członkowska krajowa była opłacona w ubiegłym roku.
2. Członek PZW ma prawo uprawiać amatorski połów ryb, jeżeli opłaci wszystkie składki(krajowa+okręgowa).
3. Można w danym roku zapłacić tylko składkę krajową i wówczas jest się dalej członkiem PZW, ale bez prawa do wędkowania.
4. Nie będąc członkiem PZW można wędkować na wodach PZW posiadając kartę wędkarską + zapłaconą składkę okresową (1,3 lub 7-dniową) dla niezrzeszonych.
5. Aby zostać 'niezrzeszonym' trzeba napisać rezygnację z członkostwa do zarządu swojego koła albo nie zapłacić składki członkowskiej krajowej do dnia 30 kwietnia.

mariuszz
Gość
  Wysłany: 2011-10-28, 20:37   

Ok. Dzieki wielkie za szczegółową wypowiedz, i ktory weekend sie wybieracje bym wiedział czy mi z grafikiem pasuje.

krystian252 

Wysłany: 2011-10-29, 11:49   

Nie był nikt w wymysłowie za pabianicami, bo to nie na temat wymysłowa,chcesz to pisz w temacie danego łowiska a nie tutaj. :evil: :evil: :evil:

DRAGON 
WIŚLANY GAWĘDZIARZ

Wysłany: 2011-10-29, 14:25   

mariuszz napisał/a:
Ok. Dzieki wielkie za szczegółową wypowiedz, i ktory weekend sie wybieracje bym wiedział czy mi z grafikiem pasuje.

Na razie to sami nic nie wiemy....nikt nic nie pisze , nie ma chętnych....najwyraźniej wędki już pochowane na zimę i żaden z forumowiczów na ryby w tym sezonie już się nie wybiera. Ja wiem ,że jadę ....zdrowy czy chory ...jadę...jeśli będą problemy z pracą...jadę...bo taki mam plan. Mało tego....wiem że jadę 12-go i 19-go też jadę...

Odpowiedz do tematu