Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2011-10-10, 13:21 WYPADZIK NA MIĘTOWEGO.....2011
Witam....Mam propozycję na wspólny wypad na miętusa ( tak jak w zeszłym roku). Planowana data to 12.11 lub 19.11 tego roku Miejsce i godzina do ewentualnego uzgodnienia....choć osobiście uważam ,że zeszłoroczna miejscówka była OK. Tak więc pokażmy ,że mamy jaja i zgłaszajmy się . Proszę ,żeby swoją obecność zgłaszały tylko i wyłącznie osoby wiarygodne , czyli te na których obecność można liczyć.
_________________ CO BY BYŁO GDYBY RYBY POTRAFIŁY GADAĆ?
Metoda połowu: każdy pomijając na muchę i i podlodowego
Koło PZW: Okręg PZW Konin koło Uniejów nr.16
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 812 Skąd: łódź
Wysłany: 2011-10-10, 22:47
popieram inicjatywe jestem za obie daty mi pasują miejscówka ok
alternatywnie zgłaszam jeszcze kamienną rafę przed główkami to też jest niezła miejscówka na miętowego
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: boja,grunt,spławik Pomógł: 8 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Paź 2009 Posty: 503 Skąd: Łódź-ŁKS
Wysłany: 2011-10-13, 20:41
Widzę że zainteresowanie wypadem przebiega ,,normalnie" czyli jest jak zwykle do dupy .......W sumie ...biorąc pod uwagę masę doświadczeń z organizowania tychże wypadzików....nie można było spodziewać się żadnych rewelacji...
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-10-13, 20:52
A by tylko pogoda dopisała jak w zeszłym roku dziwna sprawa z tymi zorganizowanymi spotkaniami nad wodą z nami forumowiczami że nikt nie chce jechać bądź trzeba pisać o dacie miesiąc na przód jak nie ma spotkania to wszyscy piszą żeby sie przydało jak ma być to dupa nikt się nie wypowiada.
Wysłany: 2011-10-13, 21:06
Jaki koszt jest takiego wypadu, na ile dni oraz gdzie i jak daleko jest wypad na tego mietusa. Pozdrawiam
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1430 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2011-10-13, 21:12
Na pewno ze soboty na niedzielę ponieważ większość użytkowników ma wolne,miejsce jeszcze do ustalenia co do kosztów to zależy od każdego z osobna bo zanęty itp,+dojazd we własnym zakresie ale w kupie + napój rozmowny jak ktoś lubi
Wysłany: 2011-10-14, 07:02
Wyjazd planowany jest na Wisłę...jest to woda należąca do okręgu mazowieckiego...wiąże się to z dodatkowymi opłatami o ile ktoś nie posiada zezwolenia. Dodam tylko że nie ma możliwości dokonania dopłaty u skarbnika w Wyszogrodzie...Koszt wyjazdu to +- 100zł.
Metoda połowu: spinning, spławik, sprężyna
Koło PZW: 18
Wysłany: 2011-10-14, 09:39
Bez wahania, jeżeli tylko jakieś terminy w pracy się nie wściekną. Wyjazd na miętusa to moje marzenie jeszcze z dzieciństwa, do tej pory niezrealizowane. Jeżeli tylko wiecie, gdzie są te ryby piszę się na 100%.
Wysłany: 2011-10-14, 15:31
Tomasz napisał/a:
Bez wahania, jeżeli tylko jakieś terminy w pracy się nie wściekną. Wyjazd na miętusa to moje marzenie jeszcze z dzieciństwa, do tej pory niezrealizowane. Jeżeli tylko wiecie, gdzie są te ryby piszę się na 100%.
Stary .... my nie wiemy gdzie znajdują się te ryby.....my to czujemy to taka wędkarska intuicja ...Bardzo dużo zależy od pogody.....Miętus uwielbia wprost pogodę najparszywszą z parszywych....zimno...mokro ...wiatr. Miejmy nadzieję ,że w ,,naszych " miejscówkach będą brania....
Metoda połowu: grunt, spining, spławik
Koło PZW: niezrzeszony
Wysłany: 2011-10-14, 21:24
Niestety ale nie zdążę wyrobić karty do tego czasu gdyż skarbnik pozdawał wszystko i nowe znaczki będą dopiero w grudniu, ale w przyszłym roku bardzo chętnie się wybiorę na miętowego . Pamiętam jak byłem mały około 14 lat to w Kolumnie pod mostem łapałem te ryby rękoma i jak za pierwszym razem zaniosłem miętusa wielkości około 45 cm do domu i dałem matce to nie wiedziała co ma z nim zrobić więc podzieliła go i łeb przypadł kotu a reszta dla psiny, z następnymi już wiedziała co trzeba zrobić.