Witam chciał bym poradzić się was jakie wędzisko do spławika polecacie na początek chodzi mi tu o parametry wędziska?? Niestety jeden z naszych kolegów forumowiczów zadbał o to by połamać mi przelotki w moim poprzednim wędzisku(no cóż zdarza się najlepszym )i obecnie używam do tej metody bardzo starej okumy o dł 2,1 m. Przymierzam się do zakupu nowej wędki. Niestety jestem mocno ograniczony finansowo z racji, że nie spodziewałem się połamania wędki w najbliższym czasie :D Jestem w pułapce bo dysponuje kwotą 50 zł która na wędzisko mogę przeznaczyć i obawiam się, ze w najbliższym czasie mogę większą kwotą nie dysponować. Pora zajrzeć na nawrot i wygrzebać coś z tkz koszyka :) Pozdrawiam serdecznie
Kup sobie coś z Kongera np carbomaxxx ,albo spina w teleskopie np konger carat.Sam jej używam do zasiadki spławikowej.To koszt około 30-40zł.Nie szkoda jak sie z nią coś stanie, a jak zbierzeszsobie wiekszą kwote to dopiero mozna mysleć o bardziej droższej wedce.
Ok a jakie parametry powinny cechować takie wędzisko do spławika ?? na przyszłość jak uzbieram na droższe będę wiedział, ale jak bym miał ze 150 zł to może machowka
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 723 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-05-06, 18:17
za tą kasę spokojnie kupisz mikado golden bay będziesz zadowolony z tej wędeczki stosunek kasa -jakość oceniam na 5 mam ją 3 lata i jak kupowałem to płaciłem 120 zeta http://aukcja.onet.pl/ite...y_float_4m.html
długość to zależy co preferujesz myślę że takie uniwersum to coś koło 4 metrów a wyrzut maks 30 gram choć uważam że 20 na spławikówke to już dużo
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: spin grunt spławik
Koło PZW: Kleń
Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 187 Skąd: Pabianice
Wysłany: 2010-05-18, 22:02
no gdybys miał to 150 zl to polecam Garbolino Rocket Carp Waggler mam namiar na goś cia który sprowadził je bodajze z Angli kupiłem od niego z 139zł plus przesyłka naprawde świetna odległościowka i dotego bardzo lekka 220g naprawde polecam.
Metoda połowu: spławik ,grunt ,spining
Koło PZW: Koło PZW nr 54 Zgierz Pomógł: 8 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 1291 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2010-06-02, 11:13
Arku pytanie do ciebie do mnie też dziś przyszła ta wędeczka dla żonki tylko jakaś jest dziwna na ostatniej długiej szczytówce jest ruchoma przelotówka czy u ciebie też tak jest ?????
Metoda połowu: spławik i Ds
Koło PZW: 38 Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 723 Skąd: łódź
Wysłany: 2010-06-02, 22:39
tak ma być po prostu długość ostatniego składu podzielili szczytówką tam wędka ma największe ugięcie i musi być więcej przelotek niż na pozostałych składach
_________________ Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię na swój poziom i pokona doświadczeniem.
Metoda połowu: spławik
Koło PZW: Kleń Sieradz Pomógł: 3 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 506 Skąd: Łódz
Wysłany: 2010-06-05, 12:06
Krystian to miejsce pod tą przelotką ruchomą posmaruj smarem grafitowym ,
jak się zatrze to kicha ,ja miałem taką wędkę i tam się mi właśnie złamała,
nie mogłem jej złożyć i przez siłę ,stało się najgorsze pękła,naprawa 40zł.
Pozdrawiam TAAAkiej ryby życzę.